Lördag
30 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Onsdag
24 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match

Inför Kalmarsund i kväll: Blir Linköping först?

18 november 2020 08:56

En fjärdedel av serien är spelad. Kalmarsund är obesegrade och toppar serien och är laget alla vill slå. Linköping kommer till kvällens match med fem raka vinster vilket betyder att kvällens match i Sporthallen spelas mellan Superligans två hetaste lag!


Många ser nog kvällens match som en vanlig match i serielunkens november. Men inget kunde vara mer fel. Linköping som står på fem raka vinster är extremt sugna på match inte minst då helgens inplanerade match mot Växjö blev framflyttad. Inte blir tändningen mindre när det är Kalmarsund som står på andra sidan. Detta är två lag som kan få upp tempen redan under en träningsmatch i augusti och när nu två långa vinstrader står på spel kan vi garanterat förvänta oss hetta i Sporthallen klockan 19:00 i kväll!

Läget i laget Linköping:

Linköping har fått en ofrivilligt lång vila efter bortavinsten mot Dalen senast och har fått fokusera på att bibehålla formen efter vinsterna mot Storvreta och Dalen. Mot Dalen senast saknades viktiga offensiva duon Deny Känzig och Viktor Palm men båda är nu åter tillgängliga för spel. Simon Palmén var den som punkterade matchen senast med sitt 5-6 mål i Umeå sedan Oskar Seth snyggt spelat fram.

Mycket i dessa dagar handlar självklart om Covid-19 läget och hur det påverkar lagen men coach Johan Astbrant var positiv på onsdagsmorgonen:

-Just nu är det bara Tom Carlsson som vi vet saknas i kväll, säger Asta.

Bortakollen Kalmarsund

Kalmarsund har på ett starkt och målinriktat sätt etbalerat sig i SSL. Men nu har smålänningarna tagit nästa kliv och att man nu befinner sig längst upp i SSL tabellen är ingen slump. Kalmarsund har tre bra femmor med en hel del unga framtidsspelare men laget är fortsatt väldigt beroende av en välmående Kim Nilsson. Så här långt har också Kim visat en grym form och ligger tvåa i poängligan på 19 poäng.

-Kalmarsund har gjort mycket mål i inledningen så vi behöver se upp med deras omställningsspel och sedan måste vi vara vaksamma då de är bra på att skapa 3 mot 2 och 2 mot 1 lägen. Det är också ett lag som är bra på att skapa känslor och vill gärna påverka domarna vilket innebär att vi måste behålla kylan och fokuserar på vårt, säger tränare Johan Astbrant inför kvällens möte med serieledarna.

Linköping vs Kalmarsund i kväll kl 19:00 i Linköpings Sporthall. Ni ser matchen på Corren.se samt Sportexpressen.se