03 Apr 1 match
05 Apr 1 match

Förlust mot Storvreta efter svagt powerplay

7 november 2018 21:56

Linköping lyckades inte rubba Storvreta på bortaplan. Hemmalaget vann med 6-4 (4-2, 1-1, 1-1) utan att för den skull imponera överdrivet. Linköping hade chansen i slutskedet men man hade svårt att få igång sitt anfallspel och powerplay.

Linköping fick en pangstart borta mot Storvreta. Ondrej Nemecek satte 0-1 redan efter 28 sekunder från nära håll. Men efter målet hade Linköping svårt att få i gång spelet. I stället var det Storvreta som fick utdelning. 1-1 kom i powerplay, 2-1 var ett självmål efter slarv med bollen i ett tidigare skede och 3-1 kom på ett skott som inte var knallhårt. Linköping och Jesper Alm svarade för en solopresation när han snodde bollen av Storvretaback och placerade in 2-3. Storvreta fick dock sista ordet när Albin Sjögren pricksköt in 4-2 med 30 sekunder kvar av perioden.

Blom in och lite bättre Libk

Inför andra kom Andreas Blom in i målet i stället för Robin Laakso. Blom svarade för några riktigt vassa räddningar och var snabbt inne i matchen. Fortsatt hete Adam Zetterström reducerade efter drygt åtta minuter på pass från Markus Lindström. Vreta fick dock sista ordet även i mittperioden. Mattias Samuelsson smög upp på bortre stolpen och satte 5-3 otagbart för Blom.

Powerplay måste untnyttjas

Linköping spelade nästan sex minuter i sista perioden med en man mer. Trots detta lyckades laget inte få in bollen och det är i det närmaste ett krav om man skall vinna mot mästarna på bortaplan. Rudd gjorde 6-3 på straff innan Simon Palmén satte 6-4 i snäv vinkel efter frislag med lite mer än fyra minuter kvar. Men Linköping lyckades inte etablera press efter reduceringen trots en man mer och Storvreta höll undan till tre poäng relativt enkelt i slutskedet.

Pixbo hemma på tur

Linköping fick därmed sin vinstsvit på tre matcher bruten och på tur står nu Pixbo hemma i Sporthallen på söndag klockan 13:00.