Lördag
30 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match
Onsdag
24 Feb 1 match
Lördag
27 Feb 1 match
Onsdag
03 Mar 1 match
Lördag
06 Mar 1 match
Lördag
13 Mar 1 match
Torsdag
18 Mar 1 match
Lördag
20 Mar 1 match
Måndag
22 Mar 1 match
Torsdag
25 Mar 1 match
Lördag
27 Mar 1 match

Inför JIK borta i kväll fredag kl 19:00

27 november 2020 15:27

Linköping med tre raka bortavinster möter i kväll Jönköping på bortaplan i en viktig match när det gäller att haka på toppskiktet i tabellen. Linköpingstränaren David Gillek vet vad som väntar och kan glädjas åt att man mönstrar sitt starkaste lag. JIK har samtidigt hämtat in en schweizisk toppspelare inför kvällens match.


Sjätteplacerade Linköping vann senast borta mot Fagerhult med 11-10 och har därmed tre raka bortavinster (Dalen och Thorengruppen). I kväll väntar Jönköping (just nu tia i SSL-tabellen) som till skillnad från Fagerhult gärna väljer att dra ned på tempot och vänta på motståndarnas misstag. Inte helt olikt det spel Kalmarsund står för och som gav Linköping senaste förlusten.

-För vår del handlar det om att acceptera att det är så de spelar och att de är duktiga på det. Men det ska inte påverka vårt eget spel utan vi ska klara av att spela den innebandy vi vill spela trots att vi möter ett lag som gillar att dra ned på tempot och göra oss frustrerade. Så det blir en rejäl utmaning för oss att möta JIK i kväll, säger Linköpingstränaren David Gillek med förflutet i Jönköping som spelare

Läget i laget:

Samtliga spelare har tränat i veckan och Linköping har en komplett trupp enligt Gillek. Mot Fagerhult senast hade Linköping hela elva olika poängplockare men där Oskar Seth, Matej Jendrisak och Oskar Hovlund var poängbäst med tre poäng var.

Inbördes möten:

Oftast blir matcherna mot JIK väldigt jämna men Linköping har skaffat sig ett övertag genom åren. 12-5 i inbördes möten till Linköpings fördel vad det gäller SSL-möten

Motståndarkollen JIK:

Inför kvällens match har JIK följt den senaste trenden att lyfta in utländska spelare med coronapausade hemmaligor. I JIK:s fall är det SSL-bekante Paolo Riedi från schweisiska Grasshoppers som ikväll spelar sin första match. I övrigt är det värt att nämna JIK:s superlöfte Hannes Nyström (född 03) som agerar väldigt moget för sin unga ålder på backpositionen. Viktiga spelare för JIK är annars Rickard Hessmer som sent om sider bestämde sig för att satsa vidare samt backstjärnan Emil Nilsen.

Jönköping vs Linköping i kväll kl 19:00 Jönköpings Idrottshus

Ni ser matchen på Corren.se samt SportExpressen.se