Tisdag
10 Aug 1 match
Lördag
14 Aug 1 match
Söndag
15 Aug 1 match
Fredag
20 Aug 1 match
Lördag
21 Aug 1 match
Fredag
27 Aug 1 match
Söndag
29 Aug 1 match
Söndag
12 Sep 1 match
Onsdag
15 Sep 1 match
Lördag
18 Sep 1 match
Söndag
26 Sep 1 match
Lördag
02 Okt 1 match
Söndag
10 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 1 match
Söndag
31 Okt 1 match
Söndag
07 Nov 1 match
Lördag
13 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 1 match
Söndag
19 Dec 1 match
Måndag
27 Dec 1 match
Onsdag
29 Dec 1 match
Torsdag
06 Jan 1 match
Söndag
09 Jan 1 match
Lördag
15 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 1 match
Onsdag
26 Jan 1 match
Lördag
29 Jan 1 match

Inför JIK borta i kväll fredag kl 19:00

27 november 2020 15:27

Linköping med tre raka bortavinster möter i kväll Jönköping på bortaplan i en viktig match när det gäller att haka på toppskiktet i tabellen. Linköpingstränaren David Gillek vet vad som väntar och kan glädjas åt att man mönstrar sitt starkaste lag. JIK har samtidigt hämtat in en schweizisk toppspelare inför kvällens match.


Sjätteplacerade Linköping vann senast borta mot Fagerhult med 11-10 och har därmed tre raka bortavinster (Dalen och Thorengruppen). I kväll väntar Jönköping (just nu tia i SSL-tabellen) som till skillnad från Fagerhult gärna väljer att dra ned på tempot och vänta på motståndarnas misstag. Inte helt olikt det spel Kalmarsund står för och som gav Linköping senaste förlusten.

-För vår del handlar det om att acceptera att det är så de spelar och att de är duktiga på det. Men det ska inte påverka vårt eget spel utan vi ska klara av att spela den innebandy vi vill spela trots att vi möter ett lag som gillar att dra ned på tempot och göra oss frustrerade. Så det blir en rejäl utmaning för oss att möta JIK i kväll, säger Linköpingstränaren David Gillek med förflutet i Jönköping som spelare

Läget i laget:

Samtliga spelare har tränat i veckan och Linköping har en komplett trupp enligt Gillek. Mot Fagerhult senast hade Linköping hela elva olika poängplockare men där Oskar Seth, Matej Jendrisak och Oskar Hovlund var poängbäst med tre poäng var.

Inbördes möten:

Oftast blir matcherna mot JIK väldigt jämna men Linköping har skaffat sig ett övertag genom åren. 12-5 i inbördes möten till Linköpings fördel vad det gäller SSL-möten

Motståndarkollen JIK:

Inför kvällens match har JIK följt den senaste trenden att lyfta in utländska spelare med coronapausade hemmaligor. I JIK:s fall är det SSL-bekante Paolo Riedi från schweisiska Grasshoppers som ikväll spelar sin första match. I övrigt är det värt att nämna JIK:s superlöfte Hannes Nyström (född 03) som agerar väldigt moget för sin unga ålder på backpositionen. Viktiga spelare för JIK är annars Rickard Hessmer som sent om sider bestämde sig för att satsa vidare samt backstjärnan Emil Nilsen.

Jönköping vs Linköping i kväll kl 19:00 Jönköpings Idrottshus

Ni ser matchen på Corren.se samt SportExpressen.se