Onsdag
16 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Tisdag
22 Feb 1 match
Söndag
27 Feb 1 match
Onsdag
02 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match
Fredag
18 Mar 1 match
Söndag
20 Mar 1 match
Onsdag
23 Mar 1 match
Fredag
25 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match
Torsdag
11 Aug 1 match
Fredag
12 Aug 1 match
Lördag
20 Aug 1 match
Fredag
26 Aug 1 match
Söndag
28 Aug 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Tisdag
20 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 1 match
Onsdag
28 Sep 1 match
Söndag
09 Okt 1 match
Lördag
15 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Onsdag
07 Dec 1 match

Adam Zetterström förlänger kontraktet med Linköping Innebandy

12 april 2018 12:37
SSL HERR

Adam ”Zäta” Zetterström har förlängt sitt kontrakt med Linköping Innebandy. 20-åringen flyttade till Linköping 2013 från Malmköping (Södermanland) för att gå på innebandygymnasiet och har under det pågående SM-slutspelet absolut visat att han hör hemma i Sverigeeliten.


”Zäta” hade en lite tuffare start på säsongen där speltiden varierade en hel del i Superligan och det blev inte någon riktig kontinuitet för den snabbe forwarden som gjort sig känd för att göra snygga mål. Men ett utlån till Nyköpingsklubben Onyx i allsvenskan blev starten på något bra. Han blev snabbt en publikfavorit i Nyköping med 14 poäng på sina sex spelade matcher. Men samtidigt behövde Linköping ha fler spelare i gång inför slutspelet och Adam kallades ”hem” av Johan Astbrant. Och i kvartsfinalspelet mot Växjö fick ”Zäta” också mer speltid och ett lyft spel och poängmässigt. Även i semifinalerna mot Falun har Adam visat sina offensiva färdigheter.

Först av allt – grattis till ett nytt SSL-kontrakt!

-Tack, det är väldigt skönt nu när det är klart att jag stannar i klubben precis som jag önskade.

Hur gick dina tankar inför att skriva nytt kontrakt?

-Huvudspåret och det jag hela tiden haft som mål är att förlänga med Linköping så det är inge konstigheter från min sida och jag är glad att klubben ville detsamma.

Onyx borde ju också varit med i matchen om din påskrift?

-Ja så är det och det fanns även några andra klubbar som hört sig för, men som sagt jag ville stanna i Linköping spela i Superligan och det är ett gäng goa gubbar i laget jag trivs med.

Men du var på en liten utflykt (dubbellicens) till allsvenskan vad betydde det?

-Det var helt klart bra för mig då det var en period där jag behövde speltid för att utvecklas. Så jag är tacksam för att jag fick spela där under en kort period vilket gjorde att jag kom till SSL avslutningen och slutspelet med en matchvana vilket har hjälpt mig.

Du är inne på din andra SSL-säsong. Vad har du lärt dig om spel i Superligan?

-Jag tycker jag växer in i det mer och mer. Det handlar om att man måste vänja sig vid det höga tempot vilket såklart bara finns i SSL. Men även andra delar utanför själva innebandyn som hur mycket tid som går åt till resor och att vara borta från jobbet är delar man måste vänja sig vid som Superligaspelare.

Vilka delar i ditt spel anser du att du måste höja ytterligare för att nå absoluta SSL-toppen?

-Det finns massor av delar att utveckla men ska det vara någon del är det väl fysiken. För även om jag inte kan påverka att jag är liten till växten så behöver jag lägga mycket tid under sommaren på fys och konditionsträning för att fortsätta att utvecklas. Sen finns det även delar i mitt försvarstänk som behöver förbättras. Jag är en offensiv forward och för att lyckas måste jag bli ännu bättre när avslutningslägens dyker upp. I SSL får du inte många chanser och dessa får du inte slarva bort.

Din formation med Petter Alm och Yousif Touma har varit bra under slutspelet – hur kom det sig att ni som trio lyfte så passande precis nu då ni ju inte fått jättemycket speltid innan?

-Jag har nog ingen direkt förklaring utan jag är också lite överraskad att vi funkat så bra. Men vi har samma tänk, kompletterar varandra bra så jag är sjukt nöjd med att spela med Petter och Touma.

Linköpingstränaren Johan Astbrant är också nöjda att Adam stannar i klubben: -Publiken som såg sista matchen mot Växjö vet att detta är en kille med näsa för målet. Med en grym försäsong i ryggen så kommer Adam att ta stora kliv och bli en producerande spelare i än större utsträckning nästa säsong.

Vi säger lycka till i Linköping Innebandy kommande säsonger!

Fakta Adam Zetterström

  • Ålder: 20 (född 1997)
  • SSL matcher: 68 & 13 poäng (varav 4p i nyss avslutade slutspelet)
  • Moderklubb: Malmköping IBF