Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Matej redo för sjunde säsongen i Linköping och SSL

1 oktober 2020 12:20

Matej Jendrisak kom till Linköping inför säsongen 2014/2015 och lagkaptenen är kanske den spelare man idag allra mest förknippar med Linköpings SSL-lag. På lördag drar SSL säsongen äntligen igång med en het bortamatch mot Mullsjö, så vad tror vår tjeckiske världsstjärna om matchen och den kommande säsongen?


Den riktigt stora nyheten är ju att du blev pappa för några veckor sedan – grattis till dig och Radka och vad betyder det för dig och innebandyframtiden?

-Tack, jag har precis kommit tillbaka till jobbet efter tio pappadagar och så här direkt tror jag inte det påverkar så mycket. På sikt tror jag bara det bara är positivt för innebandyspelandet. Jag tänker att det blir lättare att komma över en förlust eller om det gått sämre när man kommer hem och har annat att tänka på.

På lördag inleder du din sjunde Superligasäsong i Linköping – trodde du att det skulle bli en så lång sejour i Östergötland när du kom från Torpedo Havirov i Tjeckien 2014?

-Kanske inte så här lång men vi hade en mer långsiktig tanke när vi flyttade till Sverige och Linköping. Men vi såg nog max 4-5 år i Linköping när vi flyttade hit då vi ju inte visste hur det skulle bli och fungera.

Vad är det då framförallt som gjort att du valt att stanna i Linköping under dessa år?

-När vi kom till Linköping trivdes vi direkt i staden så jag måste säga att det är helheten som fått oss att stanna under alla år. Jag ser fortsatt stor potential i laget och att jag spelat i Linköping som är och har varit ett lag som hela tiden slagits i toppen och där vi funnits i semifinaler och finaler flera gånger har också spelat in. Det hade kanske varit skillnad om jag hade spelat i ett lag på nedre halvan av tabellen.

VM är precis framflyttat till december 2021 men du har valt att tacka nej till landslagsspel under en period – tänker du landslag i framtiden eller är det ett avslutat kapitel?

-Mycket är ju väldigt osäkert med VM och landslaget i dessa tider. Men blir det någon form av omstart för det tjeckiska landslaget så kan jag absolut tänka mig landslagsspel igen. Jag har inte stängt den dörren utan det är flera olika orsaker runt förbundet som gjort att jag inte spelat med mitt landslag under en period.

Du har hunnit med två SM silver samt blivit utsedd till SSL:s bäste center i Linköping – vad har du för mål för laget och dig personligen?

-Målet och även drömmen är att vi tar oss till final och vinner där. Jag spelar inte för att komma sjua eller åtta i tabellen och förlora i en kvartsfinal. De personliga målen handlar framförallt om att jag ska komma upp i en nivå där jag är en av ligans bästa centrar.

Linköping har en tydlig internationell touch kommande säsong med två spelare från Tjeckien (Matej och Rypar), två schweizare (Bischofberger och Känzig) samt Olli Laine från Finland – hur påverkas laget av det?

-Nej jag tycker inte det är jättestor skillnad faktiskt utan jag ser det som att vi är bra innebandyspelare från olika länder som vill prestera så bra som möjligt tillsammans. Det är precis i början det kan vara lite svårt för alla parter med engelskan men det går fort att komma över och efter några veckor så rullar det på som vanligt där alla hittar ett bra sätt att kommunicera.

Du har funnits med under hela Linköpings resa till ett topplag i SSL – hur rankar du årets upplaga av Linköping?

-På pappret skulle jag säga att vi har ett bättre lag än på flera säsonger med bland annat flera nya landslagsspelare i truppen. Men det handlar om att få ihop en helhet och lyckas spela som ett lag då tror jag vi kan nå väldigt långt denna säsong.

Premiär på lördag borta mot Mullsjö – ni åkte på en förlust hemma mot just Mullsjö (2-6) för några veckor sedan vad lärde ni er av den matchen?

-I den matchen var Mullsjö bättre och de fick ett antal alldeles för enkla mål med sig. Men denna säsong blir väldigt speciell då mycket kommer att handla om vilken energinivå lagen kommer upp i nu när publiken inledningsvis saknas. Mot Mullsjö hemma var de hetare än oss och mer redo för match detta måste vi ändra på till på lördag.

Så till slut vad tror du om lördagsmatchen mot Mullsjö?

-Det blir en intressant match. Mullsjö är vana att få mycket hjälp från läktarna i Nyhemshallen och nu ser jag detta i stället som något vi kan vända till vår fördel. Så jag ger oss en riktigt bra chans att vinna över Mullsjö på lördag.

Matej Jendrisak

  • Ålder 31 (född 1989)
  • Position: Center
  • Meriter Linköping: 7:e säsongen, 223 SSL matcher och 299 poäng.
  • Landskamper: 122 A-kamper för Tjeckien