Förlust mot Sirius i genrepet

16 september 2019 08:50

Med lite mer än vecka kvar till SSL-premiären träningsspelade i dag Linköping mot Sirius och det var Uppsalalaget som ville mest. Linköping föll med 1-5 (0-0, 0-1, 1-4) efter att Sirius gasat i från i tredje perioden i Linköpings Sporthall.

Linköping fick inte de svaren de önskade i dagens träningsmatch hemma mot Sirius. Matchen präglades av viss Linköpingsfrustration över att inte hitta nätet samtidigt som Sirius gjorde ett fint defensivt jobb och täckte mycket av Linköpings skottförsök.

Efter en mållös första period var Sirius det lag som till slut spräckte nollan efter nästan 35 minuters spel. 0-1 efter två spelade perioder.

I tredje hade Linköping sina chanser att göra mål inte minst med en man mer på planen. Men i stället var det Sirius som två gånger om gjorde mål i boxplay. 0-1 blev 0-5 innan Olle Abrahamsson kunde spräcka nollan med några minuter kvar av matchen.

Nu blev detta ingen minnesvärd match för Linköping och nu blickar vi i stället framåt mot seriepremiären borta mot Jönköping nästa tisdag (24/9) och sedan hemmapremiären mot Dalen söndagen den 29/9.