Linköping föll med uddamålet i Nyhemshallen

4 december 2019 21:23

Mullsjö stod till slut som segrare med 4-3 (0-0, 1-0, 3-3) hemma i Nyhemshallen men Linköping var en hårsmån i från att få till en fjärde raka förläning när man pressade på i slutsekunderna. David Gillek fick därmed inte vara med om att slå sitt gamla lag i hemmahallen.

Matchen var i princip helt jämn men det var Mullsjö som hade den bästa skärpan i avsluten och kunde tack vare det gå i från till 4-1 med knappt fem minuter kvar av matchen. Men med två sena Olle Abrahamsson mål med 18 sekunders mellanrum lyckades Linköping skapa nerv ända in i slutsekunderna.

Mållös första period

Inget lag spräckte målnollan i period 1 och det som stack ut i Linköping var Andreas Bloms fina räddningar.

Tempohöjning i andra

Mittperioden bjöd på en höjning av farten inte minst för hemmalaget som efter sitt 1-0 sju minuter in i perioden fick rejält drag. Linköping hade sin chans i powerplay men det resulterade inte i något mål.

Målen kom i tredje

Fjuttiga 1-0 efter 40 minuter men i tredje fick Linköping och Olli Laine till slut hål på Mullsjö. Men nästan direkt efter finländarens kvitteringen på slagskott styrde Mullsjö in 2-1. I numerärt underläge hade sedan Oskar Seth ett gyllene läga att kvittera men frilgäget gick inte in. I stället kunde hemmalaget trycka in två snabba mål med 14 sekunders mellanrum och med 4-1 med lite mer än fem minute kvar kändes det inte som ett aningen trubbigt Linköping skulle kunna hota. Men med plockad målvakt lyckades Olle Abrahamsson skicka in både 4-2 och 4-3 från sin position på vänsterkanten. Linköping hade därefter ett antal fina chanser att även göra 4-4 mot ett uppenbart stressat Mullsjö, men det räckte inte riktigt till en ny förlängning i kväll.

Sirius hemma på söndag

Nu får Linköping några dagar på sig att slipa på effektiviten innan man tar sig an Sirius hemma i Sporthallen på söndag kl 13:00.