Lördag
15 Okt 1 match
Onsdag
19 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Onsdag
07 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match
Måndag
26 Dec 1 match
Torsdag
05 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match
Idag 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Söndag
26 Feb 1 match
Onsdag
01 Mar 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 1 match

Olle Abrahamsson inför Helsingborg hemma i morgon

1 mars 2022 20:55

Olle Abrahamsson och hans Linköping har definitivt satt sig i en fin position med tre grundserieomgångar kvar. Hemmavinst i morgon mot Helsingborg och vägen ligger öppen mot en placering i tabellen där både val av kvartsfinalmotstånd och hemmaplansfördel hägrar.


Linköping ligger trea i tabellen och har allt i egna händer men samtidigt så är heller inte en slutspelsplats helt säkrad då Dalen på en niondeplats ”bara” är sju poäng efter Linköping. Men det mesta tyder på att Linköpingspubliken återigen får uppleva ett slutspel. Ett slutspel som för övrigt drar i gång om bara ett par veckor! Vad säger då Olle Abrahamsson om läget?

Hur går resonemanget i omklädningsrummet? Är det fortsatt prioritet att säkra en slutspelsplats eller har fokus flytats till att gå för en topplacering?

-Det är fortsatt så jämnt och tätt i tabellen så det mesta snacket handlar om att fixa slutspelsplatsen även om det nu börjar dra ihop sig även i toppen där vi verkligen har chansen att gå för en topplats. Det blir en viktig match i morgon mot Helsingborg helt klart med tanke på tabelläget.

Det har gått väldigt bra på slutet för er – vad skulle du säga har varit de avgörande faktorerna till att ni kunnat rada upp segrar?

-Jag skulle säga att det är den trygghet vi byggt upp i truppen under säsongen. Vi hade ju en dipp för ett tag sedan med många Coronafall och dåliga träningar men när vi väl hittade tillbaka från det så har vi visat hur starka vi är som grupp och tagit oss uppåt i tabellen igen.

Det här med att ni är ligans bästa bortalag men haft det lite svårare hemma i Sporthallen – vad säger du om det?

-Vi löste det klockrent hemma mot Pixbo senast när vi vann med 9-3 och den vinsten plockade bort snacket om hemmaspelet tycker jag. Men vi är så pass bra just nu att vi ska vara lika stabila hemma som borta anser jag.

Om vi kollar mer på din egen form så har du hittat nätet frekvent på slutet och är uppe i 21 SSL mål så här långt. Är du nöjd med ditt spel just nu?

-Jag tycker överlag det har fungerat bra för mig under säsongen med en stabil lägstanivå. Givetvis har även jag precis som laget varit lite upp och ned under vissa perioder men nu på slutet har jag fått in ett flow och då rullar det på utan att man tänker så mycket och då har även målen kommit.

"Den som är väldigt stark måste också vara väldigt snäll" är ett Astrid Lindgren utryck som passar dig väl. Fysik som en oxe men två ynka utvisningsminuter på hela säsongen. Är du nöjd med detta faktum eller tänker du att du skulle behöva spela ännu mer fysiskt (med risk att hamna på botbänken…)?

-Ha ha, nej jag har ju alltid varit storväxt men aldrig varit speciellt mycket utvisad under min karriär. Absolut skulle jag kunna bli tuffare i spelet både med och utan boll men inte på bekostnad av att dra på mig tvåminutare. Då skulle det vara ett mer fysiskt men juste spel i så fall.

Helsingborg har bra form men borta mot dem innan jul hade ni bra koll på dem och kunde vinna med klara 8-3. Vad tror du om morgondagens match?

-Det blir en tuff match helt klart. När vi vann borta mot dem var det jämnt i två perioder innan vi gick ifrån i tredje. Helsingborg är ett lurigt lag att möta men gör vi det vi ska i morgon ska mycket till för att de ska kunna slå oss.

Linköping vs Helsingborg onsdag 2 mars kl 19:00 i Liköpings Sporthall