Vinst med 13-4 mot Örebro

20 februari 2019 22:21

Linköping stod för en rejäl målfest i kväll. Bottenlaget Örebro var aldrig nära och slutresultatet blev mäktiga 13-4 (4-2, 3-0, 6-2) där två mål i slutet av mittperioden avgjorde matchen. Backarna Martin Hovlund och Marcus Berglund var poängbäst denna afton.

Linköping har stundtals haft svårt att vinna klart även mot sämre motstånd denna säsong. Men efter 8-2 senast mot Helsingborg blev det hela 13-4 i kväll hemma i Sporthallen och Linköping ser ut att varva upp lagom till slutspelstider.

Hovlund d.ä. glänste

Kvällens match var verkligen ingen nagelbitare utan ett skönt besked vad det gällde Linköpings effektivitet framåt. Martin Hovlund både inledde och avslutade Linköpings målskytte i första perioden. Örebro hade inte många chanser men lyckades utnyttja två av dessa och ställningen var 4-2 till Linköping efter en period.

Berglund stod för viktiga mål

Marcus Berglund satte tidigt i mittperioden 5-2 efter en briljant pass från Max Wahlgren. Efter det vägde matchen en aning och Örebro mål i denna sekvens hade möjligen gjort tillställningen lite spännande. Men istället avgjordes matchen på 16 sekunder. Första gjorde Berglund 6-2 och bara sekunder senare gjorde Oskar Hovlund 7-2 och redan där (med fem minuter kvar av andra) kändes det som matchen var vunnen.

Uppvisningsspel i sista akten

Tredje perioden blev mer eller mindre en uppvisning i anfallsspel av Linköping och Örebro hade inget botemedel alls. Det blev inte mindre än sex raka Linköpingsmål innan hemmalaget slog av på takten och Örebro tröstmålade två gånger om i slutskedet.

Poäng i Linköping:

Martin Hovlund 4 (2 mål +2 assist), Marcus Berglund 4 (2+2), Petter Alm 3 (2+1), Max Wahlgren 3 (1+2), Felix Lanver 2 (2+0), Matej Jendrisak 2 (1+1), Adam Zetterström 2 (1+1), Oskar Seth 2 (1+1), Oskar Hovlund 2 (1+1), Simon Palmén 2 (0+2).

Trea i ligan inför Lindåsmötet

Vinsten gjorde att Linköping nu tar ett grepp om tredjeplatsen och på lördag finns en ny fin möjlighet att nypa poäng när jumbon Lindås kommer till Sporthallen (matchstart 15:00).