Onsdag
09 Feb 1 match
Lördag
12 Feb 1 match
Onsdag
16 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Tisdag
22 Feb 1 match
Söndag
27 Feb 1 match
Onsdag
02 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match
Fredag
18 Mar 1 match
Söndag
20 Mar 1 match
Onsdag
23 Mar 1 match
Fredag
25 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match

EFT i Tjeckien med mycket Linköpingsintressen

6 oktober 2021 13:44

Helgen 15-17 oktober spelas landslagsturneringen Euro Floorball Tour i Tjeckiska Pilzen för herrar och U19 herrar. För Linköpings del finns det gott om intressen under den helgen.


Oskar Hovlund är uttagen i det svenska laget, Josef Rypar i det tjeckiska, Nicola Bischofberger i Schweiz samt att vår lovande målvakt David Henningsson finns med i det svenska U19-landslaget. Så det finns många skäl att hålla koll på EFT i Tjeckien i mitten av månaden.

VM för herrar avgörs i Finland och Helsingfors i december och EFT i Tjeckien blir därmed en av de sista riktiga värdemätarna för herrlandslagen. Sverige önskar givetvis ta tillbaka VM guldet efter två raka finska VM segrar och EFT blir därför viktigt både för att sätta laget samt hitta det vägvinnande spelet för nya förbundskaptensduon Brottman/Nordén.

Schweiz och Tjeckien väntar båda fortsatt på sitt första VM guld och lagen brukar oftast få slåss om bronsmedaljen i VM. Senast var det Schweiz som bärgade tredjeplatsen i den prestigekampen men räkna aldrig bort dessa båda lag varken i EFT eller den kommande VM turneringen. För det svenska U19 landslaget så är det nu omtag som gäller efter att nyligen bara fått med sig ett VM brons. Från och med nu är det Dalens Jonathan Brolin som är förbundskapten över Henningsson & co i Sverige.