Vinst mot Storvreta betyder fjärde raka!

1 november 2020 17:59

Linköping gjorde en riktigt bra hemmamatch och besegrade hittills obesegrade Storvreta efter övertid med 6-5 (0-2, 3-2, 2-1, 1-0). Segern inför tomma läktare gav en rejäl boost och dessutom var det Linköpings fjärde raka seger i Superligan.

Matchvinnare blev schweiziske nyförvärvet Deny Känzig som på fin pass från matchens bäste spelare Olli Laine avgjorde endast 41 sekunder in i förlängningen. Finske Laine var nöjd efter matchen.

-Filip Samuelsson vinner bollen fram till mig och i 4 mot 4 spel blir det en hel del ytor. Jag kommer rätt själv på vänsterkanten och tänkte först skjuta men sen hann deras backar fram och i stället hittade jag Deny som har grym timing framför motståndarnas mål, sa Laine om det matchavgörande målet.

Storvreta vassast framför mål i första

Efter en välspelad inledning där båda lagen skapade en del halvchanser så var det Storvreta som spräckte nollan efter elva minuter när en omarkerad Henrik Stenberg fanns på bortre stolpen. 0-2 kom några minuter senare när Storvretas stenhårda forwardschecking gav utdelning. Hemmalaget stod upp bra i period ett men fick oftast möta ett väl samlat Storvretaförsvar och få rena målchanser uppstod.

-Vi pratade en hel del inför matchen om att vi var tvungna att ha ett stort tålamod och fokusera på detaljer om vi skulle kunna vinna över Storvreta och trots underläget visste vi att vi hade två perioder på oss att komma i kapp, sa Olli Laine om första perioden.

Nära en perfekt andraperiod för Linköping

Linköping fick en perfekt start på andra. På en spelvändning satte Deny Känzig 1-2 redan efter 1:20 av perioden med ett snärtig skott från högerkanten. Linköping gjorde en riktigt bra mittperioden där man efter reduceringen stod emot Storvretas powerplay och dessutom utnyttjade sitt eget 5 mot 4 strax efter. Matej Jendrisak forcerade in 2-2 pass från Palmén. När Martin Karlsson mycket snyggt tryckte in ett stenhårt skott i farten var Linköping i ledning. Detta fick dock fart på gästerna som både dubblade och tripplade på Linköpingsbackarna i slutet av perioden. Detta gav resultat och Storvreta kunde göra både 3-3 och 3-4 i slutskedet av mittperioden.

-Vi gör en riktigt bra andra period och det är egentligen bara en minut vi tappar fokus och då gör de två mål, sa Laine om mittperioden.

3-5 blev 5-5 i tredje

Tredje perioden stod länge och vägde innan Storvreta och Albin Sjögren utökade till 3-5. Men tätt därefter tog Jesper Alm vara på en retur och gav Linköping känning igen. Återigen svängde matchen fram och tillbaka och det var Oskar Seth som med tre minuter kvitterade matchen. Efter 5-5 målet var det absolut Storvreta som låg på mest och bäst för att avgöra men tack vare bra Linköpingsförsvar och storspel av Andreas Blom i målet gick matchen till förlängning.

Känzig avgjorde med sitt andra mål

Förlängningen hann som sagt inte gå långt innan Deny Känzig punkterade tillställningen med sitta andra mål för dagen och en moraliskt viktig Linköpingseger in på kontot!

Umeå borta igen!

Segern gör att Linköping hakar på i den absoluta toppen av tabellen och nästa match är en ny resa till Umeå för möte med Dalen den 8 november.