Spelschemat släppt – AIK hemma i premiären 21:a eller 22:a september
Publicerad: 2024-05-21
Superligan har släppt spelschemat för säsongen 24/25 och precis som förra säsongen inleder Linköping mot AIK. Men skillnaden är att premiären kommande säsong spelas hemma i Sporthallen.

Linköping har fina vibbar av att möta AIK i SSL-premiärer. När lagen möttes förra säsongen var det Linköping som vann premiären med 6-2 i Solnahallen medan AIK vann mötet i Sporthallen med 4-3 inför storpublik. När premiären spelas 21 eller 22 september (ej spikat än) så kan vi redan nu konstatera att Linköping går in till premiären som favoriter.

Efter premiärmötet med AIK så väntar dubbla bortamatcher (mot Helsingborg och Nykvarn) innan ett högintressant hemmamöte med ett nysatsande Falun avgörs i Sporthallen 5:e eller 6:e oktober.

Nykomlingarna till kommande säsong är ju klassikerklubbarna Warberg och Dalen medan Karlstad och Hagunda fick lämna finrummet efter förra säsongen.

I övrigt kan vi konstatera att det är VM-år och VM spelas i Malmö 7-15/12 och att SSL därför har en knapp månads uppehåll från slutet av november och drar i gång igen strax innan jul.

Kommunikatör - Linköping Innebandy Peter Lindsjöö