Linköping slog Mullsjö på Gilleks 40-årsdag

14 januari 2023 19:14

Linköping tog i dag femte raka segern sedan Mullsjö besegrats med 5-4 (0-2, 3-0, 1-2, 1-0 ) efter förlängning hemma i Sporthallen. Inte så överraskande var det poängkungen Simon Palmén som var den dom satte avgörande målet.

Linköping fick vaska om i formationerna inför Mullsjömatchen. Redan innan matchen stod det klart att de båda ”rightarna” Kevin Söderling och William Almlöf saknades men strax innan matchen fick också kapten Matej Jendrisak lämna återbud då BB och födsel givetvis hade högre prio för tjecken. Formationerna offensivt blev därmed lite annorlunda än vanligt men backuppsättningen var intakt och samtliga backar tillsammans med målvakt Gustav Jansson stod ikväll för en väldigt bra match vilket avgjorde till Linköpings fördel.

Oskärpa i period 1

Första perioden var blek för Linköpings del. Visserligen skapades det en del chanser men avsluten var för tama eller också räddade Mullsjömålvakten. Mullsjö lyckades bättre och satte några av sina skott och Mais ledde med 2-0 efter en period.

Seth och Linköping klart bättre i andra

Mittperioden började bättre. Oskar Seth gjorde 1-2 redan efter 30 sekunder av mittperioden och samme Seth skickade lite senare snyggt upp kvitteringen i krysset. Linköping blev starkare ju längre perioden gick och Simon Palmén gav rättvist Linköping ledningen med 3-2. Slutminuten av perioden blev intensiv och matchen hettade onekligen till i slutet av mittperioden.

Viktigt mål av andralinan i tredje

I tredje perioden utökade Olle Abrahamsson Linköpingsledningen till 4-2 sedan Emil Lögdberg stått för ett grymt förarbete med en lång coast to coast löpning innan bollen kom till Olle. Detta var också Linköpings andraformations första och viktiga mål. Mullsjö reducerade mitt i perioden och känslan var att denna match skulle bli jämn ända in i slutet. Tiden rullade på och med tre minuter kvar på tavlan tog gästerna time-out och kraftsamlade. Och 4-4 målet kom kanske inte helt oväntat (eller oförtjänt) när 1,5 minut återstod.

Palmén kylig avslutare när två poäng säkrades

Linköping fick en sista het chans (Martin Karlsson) men matchen gick till förlängning. Väl där var det på nytt Marre Karlsson som hade en jättechans men Larsson i Mais-målet räddade svettigt. Men strax därefter kunde istället Simon Palmén ge Linköping segern med sitt 5-4 mål och femte raka Linköpingsvinsten var säkrad.

40-års present till Gillek

Linköpingstränaren och tillika Mullsjöikonen David Gillek fick därmed fira sin 40-årsdag med seger i Sporthallen. Vinsten gjorde också att Linköping kryper närmre lagen ovanför i tabellen. Nästa match spelas också i Sporthallen. Då är det Växjö som kommer till Linköping nästa lördag i en ny intressant hemmamatch.