Söndag
10 Sep 1 match
Fredag
15 Sep 1 match
Söndag
24 Sep 1 match
Söndag
01 Okt 1 match
Söndag
08 Okt 1 match
Söndag
15 Okt 1 match
Onsdag
18 Okt 1 match
Lördag
21 Okt 1 match
Tisdag
24 Okt 1 match
Fredag
27 Okt 1 match
Lördag
04 Nov 1 match
Lördag
18 Nov 1 match
Fredag
24 Nov 1 match
Lördag
02 Dec 1 match
Idag 1 match
Söndag
10 Dec 1 match
Onsdag
13 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Fredag
29 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match

Inför Mullsjö hemma i dag kl 15:00 i Sporthallen

14 januari 2023 08:04

30 mål på de tre senaste matcherna och fyra raka trepoängare – Linköping har verkligen hittat mål- och vinnarformen inför dagens möte med Mullsjö! Och det är ett revanschsuget Linköping då det var Mais som vann senaste mötet och dessutom tampas just dessa båda lag närmast varandra i tabellen.


Linköping på en sjundeplats i tabellen möter idag åttondeplacerade Mullsjö hemma i Sporthallen. Linköpingsvinst idag och man rycker inte bara ifrån Mais utan tar också upp jakten på en topp-4 placering i tabellen. Så säkra din biljett till denna högintressanta match här på hemsidan!

Läget i laget Linköping:

Kevin Söderling som haft fin form på slutet saknas på grund av skada och även William Almlöf är borta p.g.a. skada i dagens match

Förra mötet mellan lagen:

När lagen möttes i Nyhemshallen i slutet av september gick Mais ifrån till hela 6-1 när halva matchen spelats. Linköping spottade dock upp sig rejält och hade poängkänning vid 7-5 i tredje perioden. Men hemmalaget redde ut stormen och vann med 8-5. Simon Palmén gjorde tre mål och Martin Karlsson blev tvåmålsskytt den gången.

-Det mesta, vi gjorde en av våra sämre matcher för säsongen senast mot Mullsjö. Vi behöver vara redo från start denna gång., svarar Linköpings tränare David Gillek på frågan om vad som måste bli bättre i dagens match jämför med mötet i Nyhemshallen.

Bortakollen Mullsjö:

Mullsjö har varit jämna denna säsong utan några större svackor och man har haft förmågan att vinna mot lagen längre ned i tabellen men samtidigt haft det tuffare mot lagen med höga tabellplaceringar. Mullsjötruppen är kanske den minst namnkunniga man haft på många säsonger men man har stått för en fin laginsats så här långt. Offensivt handlar väldigt mycket om trion Sebastian Palmqvist, Pelle Tarenius och Joel Ingesson, där måste Linköping se upp.

Spaningar inför matchen:

Zorrogänget #1 – Linköping har nu kanske lite oväntat seglat upp som SSL:s främsta zorrogäng. Jesper Alm är i princip ostoppbar när han nu dammat av sin zorrosticka och senast var det David Carrington som straffzorrade så det stod härliga till i mötet med JIK (för övrigt Carringtons första SSL mål).

Special teams -Linköping är fjärde bäst i SSL om man slår ihop Powerplay (50%) och Boxplayspelet (75%) vilket ger en total på 125% (man vill ju har över 100% här för att få godkänt) och Linköpings boxplay är faktiskt bäst i hela ligan! Mais ligger 11:a i samma statistik med en total på 81% (31% i PP och 50% i BP). Noterbart är att Linköping har haft näst minst både PP och BP av alla lag så här långt.

Publiksnittet - Linköpingspubliken dök glädjande nog upp senast hemma mot TTG och med en lite bättre formkurva och tabellplacering samt många roliga och intressanta hemmamatcher under våren (Mullsjö, Växjö, Storvreta och Falun bl.a.) så höjs förhoppningsvis publiksnittet ytterligare. Men faktum är att Linköping redan ligger före publiklaget Mais i publikligan.

Målfarliga duos – Linköpings fruktade duo Martin Karlsson och Simon Palmén ligger trea i hela SSL över målfarliga par (10 mål) men Maisduon Pelle Tarenius och Sebastian Palmqvist finns också högt i denna lista med 8 mål producerade tillsammans (assist & mål).

Mål och Assistduellerna - Martin Karlsson och Pelle Tarenius i Mais har båda gjort 20 mål (5:a och 6:a i skytteligan) samtidigt som Simon Palmén och Mullsjös Sebastian Palmqvist slåss i assisttoppen (Palmén 3:a med 23 assists och Palmqvist tvåa med 25 assists). Hur ser det ut efter dagens match?

Linköping vs Mullsjö i dag kl 15:00 Linköpings Sporthall

Matchvärd är Botrygg som också bjuder alla sina hyresgäster på fri entré till dagens match!