Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför FC Helsingborg hemma i kväll kl 18:00

15 oktober 2022 10:40

Linköping spelar i kväll sista SSL matchen hemma innan VM-uppehållet. Hemma i Sporthallen har Linköping vunnit så här långt i serien så vi håller givetvis tummarna för ny vinst mot FC Helsingborg i kväll.


Efter en bra start på säsongen så har Linköping tre raka förluster (svenska cupen inräknat) men senast mot serieledande Växjö blev det dock poäng då det var oavgjort vid full tid och det var en insats som lovar mer.

-Jag vill att vi bygger vidare på det vi visade senast mot Växjö vad det gäller både inställning och spel, säger Linköpings coach David Gillek inför kvällens drabbning.

Läget i laget Linköping:

I kväll saknar Linköping snipern William Almlöf och slitvargen Jesper Alm men i övrigt finns alla spelare med.

Det togs inte ut några Linköpingsspelare till Sveriges VM-trupp men i Tjeckiens dito finns glädjande nog både Matej Jendrisak och Josef Rypar med.

Inbördes möten förra säsongen:

Förra säsongen vann Linköping dubbelt mot FCH i Superligan. 7-4 hemma i Sporthallen och 8-3 på skånsk mark så Linköping vet hur man slår Helsingborg.

Bortakollen Helsingborg:

Helsinborg har startat SSL bra där bortasegern mot Falun givetvis sticker ut extra. FCH är av tradition ett starkt lag i offensiven (har gjort flest mål i SSL så här långt) och där målvakten sätter i gång bollar snabbt. Visserligen har man tappat vasse Jonathan Nilsson (Schweiz) men med VM guldmakaren Jonathan Edling i mål (Edling tackade dock nej till stundande VM). Skåningarna har bl.a. VM uttagne Linus Malmström som imponerat men även rutinerade Linus Nordgren som också finns med i den svenska VM-truppen. Duon Christoffer Andersson och Max Wahlgren vet var målburen står och Zorromannen Daniel Johnsson finns i laget. Så det gäller att Linköping bromsar FCH:s offensivlusta ikväll.

Linköping vs Helsingborg i kväll kl 18:00 Linköpings Sporthall

Matchvärd är Pepsi Max och Gatorade och alla som köper biljett till matchen belönas med en Pepsi Max i hallen!