Lördag
06 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Idag 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match

VM uppehållet är över - bortamöte mot Helsingborg på söndag

15 december 2021 09:29

VM uppehållet är över och Linköping möter FC Helsingborg borta på söndag. Vi kollade läget med headcoach David Gillek om hur uppehållet varit och vad vi kan förvänta oss för Linköping i skåne när SSL startar om.


VM med guld till Sverige – vad säger du om turneringen som helhet? Jag tänker Sveriges insats men även spelarna med Linköping som klubb i Tjeckien, Schweiz och Danmark insatser?

-Skönt att Sverige återigen är världsmästare och jag tycker att de gör sin bästa match i finalen då flera spelare gör sin bästa match under mästerskapet. Sen går det ju inte att komma ifrån att Jonathan Edling är den som blir avgörande då han vinner målvaktsmatchen rätt överlägset i både semifinal och final. Jag följde våra spelare och tycker alla tre gjorde bra ifrån sig och kommer tillbaka till oss med god form.

Förutom de tre VM spelarna Josef Rypar, Nico Bischofberger och Lukas Eldholm - är det någon mer ni saknat under uppehållet?

-Vi har några som kört rehab och sen har vi varit hårt drabbade av sjukdomar så vi har haft 7-8 spelare borta varje träning under uppehållet.

Oskar Hovlund skadade sig några matcher innan VM uppehållet – är han redo för spel eller hur ser läget ut?

-Det ser bättre och bättre ut med Ogges rehab men han är ej redo för spel ännu.

Hur har träningsupplägget sett ut under uppehållet? – Mycket innebandyfokus eller har ni haft andra aktiviteter?

-Vi har blandat fys med innebandy i stort sett under alla pass och sen brutit av med en singelpadel turnering där Marre Karlsson tog hem segern.

Nu drar SSL igång igen med Helsingborg borta – hur jobbar ni med att få med er den fina trenden ni hade innan VM uppehållet?

Från i måndags så återgick vi till mer normal verksamhet efter VM uppehållet och nu har vi en vecka på oss att förbereda oss inför FCH och det kommer handla mycket om att gnugga vårt grundspel i försvar och anfall. För att behålla trenden före VM så handlar det om att fortsätta ta det hårda arbetet och vara disciplinerade i vårt spel.

FC Helsingborg vs Linköping sön 19/12 kl 15:00 i Helsingborg Arena