03 Apr 1 match
05 Apr 1 match

Inga poäng med hem från Falun

26 november 2022 22:01

Första och tredje perioden i dagen bortamöte med Falun var målmässigt jämna. Men då mittperioden slutade jobbiga 4-0 till hemmalaget så betydde det ny förlust för Linköping. Dagens match slutade 9-4 (1-1, 4-0, 4-3) i Falufavör.

Linköping kom till Guide Arena med en lång förlustrad och inte heller dagens SSL-match betydde några poäng för ett Linköping som nu halkar allt längre efter topplagen i serien.

Jämn första period

Första perioden var klart godkänd med Linköpings ögon sett. Visserligen blev det ett tidigt ledningsmål för Falun efter bolltapp men Linköping stängde därefter ned Falun och Martin Karlsson kunde också kvittera en bit in i perioden och 1-1 kändes logiskt efter första.

Två gånger snabba hemmamål i andra

Men det var i mittperioden matchen avgjordes. Falun tryckte på gasen och gjorde 2-1 och 3-1 med sju sekunder mellanrum i inledningen av perioden och Linköping stoppade visserligen blödningen om än tillfälligt men i slutet av mittakten kom så 4-1 och 5-1 från hemmalaget inom loppet av 43 sekunder och matchen kändes avgjord.

Marre och Söderling tvåmålsskyttar

Tredje perioden inleddes med ett 6-1 mål men istället för ett rejält ras släppte Linköping bromsen offensivt och lyckades få in ett antal mål vilket kan vara betydelsefullt för självförtroendet framöver. Kevin Söderling gjorde två mål i tredje och Martin Karlsson blev också han tvåmålsskytt i matchen. Simon Palmén stod för tre assist (Erik Oweling var den fjärde framspelaren).