29 Mar 1 match

Linköping laddar om för Höllviken borta i dag 16:00

23 november 2019 07:52

I eftermiddag väntar bortamöte med Höllviken för Linköping. Höllviken parkerar just nu på jumboplatsen i SSL men laget tog en mycket överraskande poäng mot Storvreta i senaste omgången. Klart nu är att Max Wahlgren lämnar för spel i Helsingborg.

Linköping var nära, nära att knipa tre poäng mot Kalmarsund på bortaplan i onsdags. Martin ”Marre” Karlssons 3-2 mål i tredjeperioden såg ut att bli det avgörande. Men med 44 sekunder kvar lyckades Kalmarsund forcera in en kvittering i sex mot fem spel och efter en mållös förlängning så föll Linköping sedan efter straffläggning. Fortsatt har Linköping en lucka ned till lagen i bottenskiktet men för att ytterligare skaka av sig bland annat Höllviken så behövs en vinst i dag för Linköping.

Läget i laget Linköping:

Samma lag som tog sig an Kalmarsund senast åker till Halörhallen. Det innebär att Markus Lindström fortsatt saknas. Max Wahlgrens övergång till SSL-konkurrenten FC Helsingborg blev klar under fredagen.

Martin Karlsson fortsätter göra mål och med 12 mål på 12 matcher är "Marre" målbäst i laget. Även Olle Abrahamsson har en fin poängform, Norrköpingssonen har hunnit med 12 poäng totalt.

Bortakollen Höllviken:

Som sagt blev det en skrällpoäng senast hemma mot Storvreta där skåningarna dessutom kostade på sig att missa en straff i tredje perioden vid likaläge 6-6. Storvreta vann sedan matchen efter sudden death med 6-7. Noterbart är att samtliga åtta Höllvikenpoäng har tagits hemma i Halörhallen.

Johannes Wilhelmsson är fortsatt den som skall bära skånelaget på sina axlar. JW har gjort fina 22 poäng så här långt men det är ändå en bit upp till det kanonslag han var i under fjolårssäsongen då han vann hela SSL:s poängliga och vräkte in poäng i parti och minut.