Lördag
21 Dec 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Fredag
10 Jan 1 match
Onsdag
15 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Lördag
05 Sep 1 match
Fredag
18 Sep 1 match

Tungt tapp i slutminuterna mot Storvreta

7 januari 2020 09:31

Linköping gjorde det mesta rätt i bortamatchen mot Storvreta och tre välbehövliga och välförtjänta poäng såg ut att kunna räknas hem. Men Storvreta vände på allt under de sista fem minuterna och kunde vinna med 6-5 (0-1, 2-2, 4-2).


Linköping gjorde en stormatch i IFU Arena mot Storvreta under 55 av 60 minuter. Men tyvärr blev de sista fem minuterna helt matchavgörnade då Stovreta gick från underläge 2-5 till 6-5 och besvikelsen hos Linköpingsspelarna var självklart stor efter raset i slutminuterna.

Linköping tog tag i matchen

Linköping är som bekant i poängbehov och laget tog också tag i matchen i IFU Arena. Simon Palmén gjorde rättvist 0-1 mitt i den första perioden sedan Filip Samuelsson stått för förarbetet.

Mittperioden blev jämnare

Hemmalaget kvitterade till 1-1 i powerplay innan Olli Laine gav Linköping ledningen på nytt efter ett snyggt avancemang på vänsterkanten och ett vasst avslut av finnländaren. Vreta kvitterade igen men Linköping fick ändå sista ordet i mittperioden då Matej Jendrisak rakade in 2-3 från när håll i powerplay.

Fortsatt starkt bortalag i tredje

Linköping fortsatte att styra matchen i tredje och först styrde Martin Karlsson in 2-4 och efter 12:26 av sista perioden klev** Olle Abrahamsson** in från vänsterkanten och satte 2-5 på andra skottförsöket. I det läget såg det ut som Linköping hade matchen som i en liten ask.

Ödesdigra fyra minuter avgjorde

Men Storvreta skulle vakna till... 3-5 kom efter drygt femton minuters spel och mindre än tre minuter senare hade de svenska mästarna kvitterat till 5-5 på tre väldigt lika mål där Storvretaspelare fått vända och skjuta från lägen mitt framför Linköpingsmålet. Men eländet var inte slut där för med minuten kvar av matchen gjorde Tobias Gustafsson även 6-5 sedan han klivit fram från sin backposition och prickskjutit in det matchavgörnade målet inför frustrerade Linköpingsspelare.

Tufft tabelläge för Linköping inför Sirius

Poängtappet var självklart kostasamt för ett öping i stort poängbehov. Nu är de bara fem poäng ned till nedflyttningsplatsen och samtidigt är det sex poängg upp till åttonde och sista slutspelsplatsen. På tur står en ny match i IFU Arena på fredag när en ny oerhört viktig match väntar mot Sirius. Det positiva från kvällens match mot Storvreta är att Linköping visar att man kan utmana alla lag i ligan.