Vinst 11-10 (!) efter straffar borta mot Fagerhult

22 november 2020 21:36

Linköping lyckades till slut vinna över nykomlingen Fagerhult Habo på bortaplan men det krävdes straffar trots att man haft ledningen med fyra mål två gånger om. Slutresultatet 10-11 (5-6, 0-3, 5-1) speglar matchbilden väl där det var öppna spjäll åt båda håll.

När klockan stod på 12:57 i Nyhemshallen så hade hemmalaget Fagerhult och gästande Linköping producerat osannolika tio mål (4-6 till Linköping) och målvakterna hade knappt fått känna på bollen. De som var lite sena till webbsändningen av matchen hade missat ett målfyrvereri av sällan skådat slag. Linköping hade ledningen med 6-2 mitt i perioden men Fagerhult bet tillbaka och 5-6 var resultatet efter första perioden mellan två hypereffektiva lag.

Hovlund satte Linköping i trygg ledning

Andre perioden inleddes med att Matej Jendrisak gjorde 5-7 redan efter 15 sekunder. Perioden bjöd på ytterligare två Linköpingsmål fram till 5-9 och båda gångerna var det planens bäste spelare Oskar Hovlund som gjorde målen. Med denna fyramålsledning inför sista 20 var nog de flesta säkra på tre Linköpingspoäng.

Svag tredje period gav likaläge

Men Fagerhult hade definitivt inte gett upp. och med tre hemmamål på drygt två minuter en bit in i tredje var matchen vidöppen. Linköping tog time-out men när klockan stod på 13:18 kvitterade Oscar Liljegran (tremålsskytt i tredje) till 9-9 och Linköping var i gungning. Oskar Seth gav hoppet åter när han skickade in 9-10 i bortre krysset med fyra minuter kvar. Men bara minuten senare så gjorde Fagerhult 10-10 vilket också var ett resultat som stod sig matchen ut.

Matej och Blom räddade poäng

Förlängningen var till skillnad från första perioden aningen avvaktande även om chanser till avgörande fanns. Matchen gick till straffar. Matej Jendrisak satte sin straff kyligt och nyinbytte Andreas Blom (Simon Bergström stod annars hela matchen) stängde ned Fagerhults straffskytt och två viktiga poäng följde med hem från Nyhemshallen.