Lördag
06 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match
Onsdag
03 Apr 1 match
Fredag
05 Apr 1 match

Max Wahlgren inför Örebro i kväll

20 februari 2019 11:42

Den övertygande 8-2 segern mot Helsingborg senast var välbehövlig för Linköping. Max Wahlgren var het i matchen trots sin plats i tredjefemman stod han för hela fem poäng i matchen. Vad säger Max inför kvällens match mot Örebro och det faktum att det är de två bottenlagen Linköping möter denna vecka hemma i Sporthallen?


Det blev en trippelt viktig vinst borta mot Helsingborg senast. Viktigast var självklart poängen men det var också viktigt att få komma tillbaka på vinnarspåret efter två hemmaförluster och att det dessutom blev många mål framåt och stor segermarginal var viktigt efter många jämna matcher. En som dessutom boostade självförtroendet var Max Wahlgren som skickade in fem poäng (fördelat på tre mål och två assist).

Viktig vinst för laget mot Helsingborg?

-Ja, det var det och även om vi bara gör det vi ska så kändes det skönt. Vi har ju haft lite svårt mot Helsingborg innan men när vi nu satte våra delar orkar de inte stå emot oss.

Vad skiljer matchen mot FCH om du jämför förlusterna mot Höllviken och Kalmarsund innan?

-Egentligen är det nog bara detaljer som skiljer från en jämn match som slutar med förlust och när siffrorna rinner i väg. Jag har sett statistik på att om man är i ledning efter två perioder vinner man i 90% av fallen och nu när vi gick ifrån redan i första kändes det aldrig spännande.

Du själv fick bra träff med tre mål – tillfälligheter eller har du en formtopp i antågande?

-Svårt att svara på. Vi är fyra spelare till i min formation och alla behöver vi spela bra för att poängen skall trilla in. Sen har jag spelat mestadels i en tredjeformation nu på slutet och då är det inte jättelätt att vräka in poäng.

Ja du inledde i en tredjefemma mot Helsingborg – något du ser som ett problem?

-Problem och problem, men jag kan ju enkelt säga att jag ligger högst upp i poängligan (21:a på 39 poäng) av de som spelar i en tredjelina. Jag är van att spela i en första eller möjligtvis andrafemma så att jag nu lirar i tredje var väl inget jag såg komma på förhand med tanke på att jag slutade tvåa i hela poängligan i fjol. Men jag rår inte på uttagningarna utan jag krigar på för laget oavsett var jag spelar och jag är i bra form och är nöjd med det jag presterar just nu efter förutsättningarna.

Nu möter ni bottenduon Örebro och Lindås hemma under denna vecka – kan vi räkna in sex säkra poäng.

-Det är klart att det är två matcher vi skall vinna och ska vi vara ett lag med målet att vinna SM-guld är detta två matcher vi bara skall ta hem på vår hemmaplan. Men underskattar vi dem det minsta är det match direkt. Vi har haft svårt att skaka av oss lag målmässigt tidigare och många matcher har blivit onödigt jämna även mot lagen i botten. Så vi måste ge 100% och spela det spelet vi är bäst på.

När ni mötte Örebro borta i november blev det knapp vinst (6-5).

-Ja, det var en rätt kass innebandymatch om jag minns rätt. Vi kanske trodde att vi kunde ställa ut skorna och trots relativt stor ledning så lät vi det bli spänning ända in i slutet.

Vad gäller det att ha koll på vad det gäller Örebro?

-De har några vassa forwards som utnyttjar minsta misstag och är kalla i sina avslut. De är bra på omställningsspelet så det handlar om att inte bjuda på några gratismål så de får vittring.

Slutspelet drar i gång om lite mer än en månad – hur mycket ser du fram mot det?

-En av de största anledningarna till att jag valde att gå till Linköping inför säsongen var just att få vara med och utmana i ett slutspel. Så nu gäller det att hitta rätt fram till dess och alla lag önskar ju gå in till ett slutspel med en skön känsla och vara bra förberedda. Ett slutspel är helt annorlunda än grundserien där du möter bra lag i varje match och dessutom väldigt tätt. Men först och främst måste vi ju vara säkra att få spela slutspelet.

Ser du något favoritmotstånd i en kvartsfinal?

-Nej, vi är inte ens där än och allt man säger kan användas som tändvätska av motståndet. Det lutar ju åt att det är vi, Mullsjö, Växjö och Pixbo som kommer att stöta på varandra och här är det högst individuellt vilket lag man föredrar att möta. Men jag ser det nog som viktigare att vi slutar sämst fyra i tabellen och då får hemmaplansfördelen i en eventuellt sjunde match än vilket lag vi får möta.

Läget i laget Linköping:

Felix Lanver är tillbaka från sitt Afrikaäventyr. Dock missar Martin Karlsson matchen p.g.a. sjukdom. Markus Lindström och Jesper Alm är skadade. Sedan innan finns Anton Karlsson på frånvarolistan.

Motståndarkollen Örebro:

Utsatt läge med hela nio poäng upp till säker mark med sju matcher kvar. Dock finns hoppet än och med spetsspelare i form av unge och supertekniske Emil Ruud (36 poäng) norske landslagsmannen Markus Lindgjerdet (37 poäng) i form finns chansen i varje match.

Linköping - Örebro onsdag 20/2 kl 19:00 Linköpings Sporthall (fri entré för alla ungdomar t.o.m. 17 år).