Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Ny hemmavinst? Helsingborg gästar idag

20 oktober 2019 09:29

Linköping möter idag kl 16:00 Helsingborg hemma i Sporthallen. Det blir en viktig match inte minst för hemmalaget som trots den fina hemmainsatsen senast mot Mullsjö fortsatt är i poängbehov för att klättra uppåt i tabellen.


Linköping gjorde en väldigt bra hemmamatch mot Mullsjö och laget har stått upp bra i princip alla matcher i serieinledningen. Men det blev förlust senast mot Storvreta och poängskörden har varit aningen skral så här långt (Fyra poäng på sex matcher). Förhoppningen är dock att man nu kan fixa lite mer poäng när man skall möta de sju lagen i den södra derbygruppen ett gäng lag som på pappret möjligen ser lite enklare ut.

Först ut av "söderlagen" är idag skåningarna från Helsingborg som är ett lag som Linköping ofta brukar få slita väldigt hårt för att slå. Förra säsongen vann t.ex. FCH två av tre matcher mot Linköping.

Läget i Linköping:

Samma trupp som de senaste matcherna (alla utom Markus Lindström spelklara).

Laget kunde inte skrälla till sig några poäng borta mot Storvreta senast. Linköping hade häng i två perioder men mästarlaget kunde rycka i tredje till en 8-4 vinst. Noterbart var målskyttarna i matchen. Oskar Seth hängde två mål och att få i gång Seth som målskytt är viktigt för laget. Nyförväret Oskar Hagberg spräckte sin målnolla mot Vreta och ett annat nyförvärv Olle Abrahamsson kunde också näta efter några matcher utan mål. Så tre viktiga målskyttar i denna match.

Bortakollen FCH:

FCH fick en lite tuff start på årets SSL med två förluster men vinsten i skånederbyt mot Höllviken i omgång 3 gav en boost. Laget är formstarkt med två raka vinster mot nykomlingarna Warberg och Visby. FCH som haft både tjeckisk och finsk prägel genom åren satsar nu mer hemvävt med unga spelare från regionen. Dock är rutinerade trion med offensiva stjärnan Jonathan Nilsson, centern Linus Nordgren och stjärnmålvakten Jonathan Edling fortsatt ryggraden. Intressant också att se Kristoffer Fält tillbaka i SSL efter några år i lägre serier i Stockholmslag.

Linköping - Helsingborg sön 20 okt kl 16:00 Linköpings Sporthall