Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Spännande SSL-slutspurt väntar för Gillek & co

24 januari 2023 16:23

Drygt en tredjedel är kvar av grundserien i SSL och för Linköping innebär det åtta matcher (fyra hemma och fyra borta) på 42 dagar innan ett slutspel förhoppningsvis tar vid. Här drar vi lite av förutsättningarna tillsammans med tränare David Gillek.


Linköping grejade en poäng i lördagens hemmamöte med Växjö och laget hade innan dess fem raka vinster vilket gjort att laget nu ligger på en stabil slutspelsplats som sjua med nio poäng ned till Dalen som ligger nia i tabellen utanför slutspel.

Vad tror du det krävs av er för att nå slutspel i matcherna som är kvar?

-Helt ärligt så har jag inte tänkt på det utan ser mer att vi ska säkra en slutspelsplats så fort som möjligt, svarar Gillek på frågan om hur många poäng Linköping behöver spela in ytterligare för att nå slutspelet.

Med åtta omgångar kvar kan givetvis väldigt mycket hända och mer poäng måste definitivt in på kontot för att Linköpingspubliken ska kunna ropa hej till ett härligt slutspel framåt vårkanten.

Tittar man på det återstående spelschemat så är det högst varierat där några matcher ”måste” vinnas samtidigt som publikfester väntar på hemmaplan när både ettan Falun och tvåan Storvreta ska komma till Sporthallen under de avslutande omgångarna. Till avdelningen tuffa matcher får man väl också räkna in bortamötet med Kalmarsund. Poäng i dessa tre matcher är givetvis svårt att räkna in men näppeligen omöjligt.

-Det blir två roliga matcher med förhoppningsvis mycket publik på plats och vi ska som vi historiskt sett gjort se till att göra bra matcher mot dem hemma, säger Gillek om mötena med de båda topplagen i Sporthallen.

Tittar man på återstående matcher där Linköping bör vinna för att säkra slutspel så är det bland annat nästa hemmamatch (11/2) då slutspelsjagande Dalen kommer till Sporthallen, de båda bortamötena med avsågade Gävle och säsongsavslutningen i Solnahallen mot bottenlaget AIK den 11 mars. Även hemmamatchen mot Pixbo är en match med goda poängchanser. Men givetvis är ingen av dessa matcher enkla på något sätt.

-Vi kanske inte tänkt så mycket på varje match för sig av de som är kvar men målet är att vi vill vinna över de lag vi förlorade mot i höstas samt att det är viktigt att vinna matcherna mot lagen under oss i tabellen.

Närmast på tur står dock en match som man kanske kan benämna som en 50/50 match. Linköping reser på söndag till Skåne för möte med ekonomiskt tyngda FC Helsingborg som just nu ligger på trygg slutspelsmark sex poäng och två platser före Linköping. Och visst vore det trevligt med nya Linköpingspoäng på skånsk mark redan kommande helg!

-Det blir en tuff bortamatch och vi vill dels ta revansch för förlusten hemma mot dem i Sporthallen samt studsa tillbaka efter senaste matchen mot Växjö, avslutar Linköpingstränaren om helgens möte med Helsingborg.

Här är Linköpings fyra återstående hemmamatcher i grundserien:

  • Linköping vs Dalen - lör 11 feb kl 18:00
  • Linköping vs Falun - lör 18 feb kl 18:00
  • Linköping vs Pixbo - ons 1 mar kl 19:00
  • Linköping vs Storvreta - lör 4 mar kl 18:00