29 Mar 1 match

Skön premiärvinst mot AIK

15 september 2023 22:32

Efter en stark avslutning så säkrade Linköping tre viktiga poäng i bortapremiären mot AIK inför storpublik i Solnahallen. Matchen stod länge och vägde men Linköping ryckte ifrån i tredje perioden och slutresultatet blev till slut klara 2-6 (0-1, 1-1, 1-4).

1400 i Solnahallen hoppades på Gnaget

Det märktes direkt att kvällens premiär var viktig speciellt för hemmalaget AIK som värvat friskt inför säsongen och nu ville visa hemmapubliken vad man går för. Inledningen bjöd också på högt tempo och otaliga dueller och där lagen bytte målchanser med varandra. Men det blev Linköping och backen Josef Rypar som blev säsongens första målskytt när han skickade in 0-1 mitt i första perioden på ett fint skott från långt håll. Efter målet skapade hemmalaget många fina chanser men Leo Torell Hagström i Linköpingsmålet stängde igen helt.

Seth med snyggt mål i PP

I andra perioden sjönk tempot en aning men hettan i hallen och mellan lagen bestod och Linköping kunde gå ifrån till 0-2 sedan Oskar Seth prickskjutit i powerplayspel. AIK spräckte till slut målnollan i andra perioden och efter 1-2 målet böljade spelet fram och åter men det blev ändå inte fler mål.

Viktigt mål av Söderling i tredje

Slutperioden inleddes med ett hemmamål till 2-2 och den ljudstarka hemmapubliken fick luft och matchen stod sedan och vägde under en lång period. Därför var Kevin Söderlings 2-3 mål på en kontring mitt i perioden otroligt viktigt. När sedan Oskar Seth dessutom gjorde 2-4 minuterna senare i 5 mot 4 och Martin Karlsson 2-5 endast halv minuten efter det var AIK i brygga. Hemmalaget försökte hämta ikapp genom att plocka målvakten men det blev istället Söderling som definitiv punkterade premiären med sitt andra mål och spikade slutresulatet till 2-6.