Söndag
29 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Söndag
26 Feb 1 match
Onsdag
01 Mar 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 1 match
Fredag
17 Mar 1 match
Söndag
19 Mar 1 match
Tisdag
21 Mar 1 match
Fredag
24 Mar 1 match
Söndag
26 Mar 1 match
Onsdag
29 Mar 1 match

Linköping värvar målvakten Gustav Jansson

2 november 2022 08:06

Linköpings SSL-lag inleder VM-uppehållet med att presentera ett nyförvärv. Målvakten Gustav Jansson med många års SSL meriter från både Jönköping och Mullsjö ansluter nu till en redan stark målvaktsuppsättning.


-Vi vill på detta sätt stärka upp målvaktssidan med en rutinerad målvakt med många års erfarenhet av SSL-spel och vi får nu en jättebra konkurrens mellan stolparna, säger Linköpings Sportchef Johan Fredriksson om Janssons intåg i klubben.

Gustav Jansson känner de flesta till som en storväxt (två meter lång) och uttrycksfull målvakt som på senare år besökt Linköpings Sporthall med Jönköping. Efter att ha lämnat Jönköping var det förra säsongen spel i allsvenskan (med Lagan) som gällde och denna säsong har Jansson spelat med Vetlanda i division 1 innan nu SSL lockar igen för smålänningen.

Välkommen till Linköping Innebandy och även tillbaka till SSL!

-Tack, det ska bli jättekul att komma till Linköping som jag mött i många tuffa bataljer genom åren. Framförallt ska det bli kul att få vara med och slåss om lite högre platser i tabellen och förhoppningsvis få spela slutspel.

Ja, du har trots många år i SSL aldrig spelat slutspel så hur mycket lockade det i och med detta klubbyte?

-Att få vara med om att spela ett slutspel är en av anledningarna till att jag tar den här chansen och jag tycker att jag borde vara värd det efter alla de timmar jag lagt ned genom åren på innebandyplanen.

Många möten med Linköping i SSL har det blivit genom åren för din del (första mötet redan 2010/2011 med Mullsjö) – så vad kännetecknar Linköping som lag skulle du säga?

-Det har givetvis varit många olika upplagor genom åren men i princip alltid har det varit ett tungt offensivt lag som gillar att trumma på och skapat mycket i anfallszon. Genomgående har man även haft skickliga backar i laget och i princip alltid tagit sig till slutspel.

Sedan du lämnade JIK har du spelat på en nivå under SSL – hur snabbt tror du att du kan hitta tillbaka till det höga tempot i Superligan?

-Jag tror inte det ska vara några problem. Jag har kört försäsong i princip som under SSL-åren och jag har även tränat en del med Hovslätts allsvenska lag under säsongen för att bibehålla tempo. Givetvis är de skickligaste spelarna i SSL men det kan hända en hel del oväntade saker i division 1 som också är nyttiga att vara med om som målvakt. Jag är en målvakt som lever mycket på mitt spelsinne och det finns alltid där och kommer att hjälpa mig nu i Linköping.

Du är en storväxt målvakt som gillar att snacka och ta för dig på planen – är detta något Linköpingspubliken kan förvänta sig med dig i målet?

-Jag är en vinnarskalle ut i fingerspetsarna och ibland måste man som målvakt sätta lite press på motståndarna för att störa så mycket som möjligt. Så det kommer jag fortsätta med i de lag jag spelar i.

OK hur sugen är du att komma igång med laget?

-Det ska bli jättekul att få komma i gång med laget och det passar jättebra att komma in nu i början av ett VM-uppehåll när det dröjer ett tag tills det är matcher igen. Då får jag chansen att snabbt komma in i laget och lära mig spelet, så detta känns väldigt bra.

Gustav Jansson

  • Ålder: 31 (född 1991)

  • Position: Målvakt

  • Meriter: Sju säsonger i SSL med JIK och Mullsjö

  • Moderklubb: Husqvarna IK

  • Kommer närmast från: Vetlanda IB

Just nu är det VM-uppehåll i SSL och nästa match för Linköping är hemma mot Kalmarsund lördagen den 19 november.