Lördag
02 Okt 1 match
Söndag
10 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 1 match
Söndag
31 Okt 1 match
Söndag
07 Nov 1 match
Lördag
13 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 1 match
Söndag
19 Dec 1 match
Måndag
27 Dec 1 match
Onsdag
29 Dec 1 match
Söndag
09 Jan 1 match
Onsdag
19 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 1 match
Lördag
29 Jan 1 match
Tisdag
01 Feb 1 match
Onsdag
09 Feb 1 match
Lördag
12 Feb 1 match
Onsdag
16 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Söndag
27 Feb 1 match
Onsdag
02 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match

Matej är tillbaka när Linköping reser till Finland

16 augusti 2018 09:02
SSL herr

I dag reser Linköpings SSL-herrar till Finland och Helsingfors där högklassigt motstånd väntar i form av slutspelslagen EräViikingit och Westend Indians. Men resan innebär också en god möjlighet för laget att svetsas samman utanför planen och glädjande nog gör nu stjärncentern Matej Jendrisak comeback efter sin rehabiliteringsfrånvaro.


-Alla spelare i SSL-truppen åker med och glädjande nog är Matej Jendrisak tillbaka i full träning och jag hoppas han kan spela en av helgens matcher i Finland, säger tränaren Johan Astbrant om sin stjärncenters återkomst efter en längre tids frånvaro efter sin knäoperation.

Finlandsresan i augusti har blivit en tradition för Linköping och ses allmänt som den riktiga kick-off:en för säsongen. Linköpings försäsong rullar därmed på enligt planen. Först var det cup i Tjeckien (Bohemian Trophy) i somras, därefter följde tre lyckade träningsmatcher på hemmaplan (mot Kalmarsund och Örebro) och nu till veckoslutet fortsätter det med Finland för träning, gruppövningar och matcher.

Vad det gäller motståndet så är topplaget EräViikingit först ut. Helsingforslaget med flera storstjärnor slutade trea i Salibandyliiga tabellen förra säsongen men åkte sedan överraskande ut mot tabellsexan Westend Indians (som Linköping möter på söndag) redan i kvartsfinalen. Indians glädje blev dock kortvarig då man i semin sveptes med 4-0 i matcher mot mästarna Classic.

-Det blir ett riktigt elddop för oss i helgen. Inget ont om Örebro och Kalmarsund men båda dessa lag gjorde sina första matcher för säsongen mot oss. Nu möter vi ett EräViikingit som precis kommit hem från Czech Open och mött lag som Falun och Pixbo och bör vara rejält igång. Så jag förväntar mig att vårt försvarsspel sätts på hårdare prov i helgen. Tidigare år har vi haft det rätt tufft mot det finska sättet att spela med stor rörlighet jämfört med det svenska mer statiska spelet, säger Astbrant om matcherna.

Med samtliga spelare i truppen spelbara ser Johan Astbrant nu både en tuff konkurrenssituation om platserna men också en gyllene chans att spela ihop sitt lag.

-Nu kan vi spela de femmor jag ser framför mig i en SSL-premiär. Tidigare år i Finland har jag laborerat runt lite mer i formationerna och låtit alla få speltid, men nu vill jag se vad vi går för med de förmodade startspelarna, avslutar Astbrant.

  • Fredag 17/8 18:30 (finsk tid) EräViikingit- Linköping
  • Söndag 19/8 12:00 (finsk tid) Westend Indians - Linköping