Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Filip Samuelsson spelar vidare i Linköping

9 maj 2023 17:46

Han är precis uttagen till kommande landslagslägret och han var en av de absolut bästa Linköpingsspelaren i slutspelet. Nu står det också klart att snabbe backen Filip Samuelsson glänser vidare i Linköping framöver.


Linköpingstränaren David Gillek säger så här om Filip:

-För min del var det prio att vi skulle få klart med Filip då han är en nyckelspelare och han var även vår bästa spelare i slutspelet senast, så jag är nöjd. Fille är en back som hela tiden växer och han vill vara med på planen när det avgörs vilket han visade under grundserien men framförallt i slutspelet där han tog för sig. Jag vet att han funnits med i landslagsdiskussionerna tidigare och nu finns han glädjande nog med på landslagslägret och fortsätter han på det här spåret är han definitivt en framtida landslagsspelare.

Du har precis skrivit nytt kontrakt med Linköping – hur har du resonerat när du blir Linköping trogen?

-För min del var det inga konstigheter att skriva nytt kontrakt och fortsätta i Linköping. Jag har planerat att vara kvar här så nu känns det skönt att allt är påskrivet och klart.

Ni utmanade svenska mästarna Storvreta rejält i kvartsfinalspelet men vad krävs kommande säsong om ni ska lyckas ta er ännu längre?

-Det är nog att vi hittar en hög och jämn nivå under hela grundserien och då skaffar oss ett bra utgångsläge när slutspelet väl drar igång. Sen när det verkligen gäller i slutspelet så behöver vi hitta formtoppen och få fram det där lilla extra som vi kanske inte fått jämfört med de lag som gått vidare till semin och final de senaste säsongerna. Givetvis ska vi sikta mot guldet men mer realistiskt kommande säsong är att i ett första steg ta oss förbi kvarten och sedan utmana övriga topplag efter det.

För din egen del vad tänker du om kommande säsong – vad vill du uppnå och utveckla i ditt eget spel?

-Målet för min del är ju alltid att bli bättre på alla delar och hela tiden utvecklas men det allra viktigaste är ändå att lagets prestation och att vi bygger vidare på det. Givetvis behöver jag slipa på detaljer och förhoppningsvis göra några fler poäng men det gäller ändå att vi tillsammans i laget gör jobbet för att nå långt.

Nu väntar först en härlig försäsong – vad tänker du runt att det drar igång på allvar inför säsongen 23/24 denna vecka?

-Nu har jag gjort det 5-6 gånger med SSL-laget så jag vet vad det handlar om och vad som krävs. Det är givetvis tufft och jobbigt men samtidigt är det kul att vara tillsammans med laget för att träna och umgås. Och det är ju nu det gäller att slipa på de fysiska delarna man inte hinner med när säsongen väl drar igång.

Nyligen blev det klart att ni nu byter märke på klubborna där nu svenska Oxdog blir ny klubbleverantör – vad innebär det för dig och laget?

-Personligen ser jag bara positivt på att nu få spela med Oxdog. Många andra större klubbar spelar med Oxdog och det är ett väldigt seriöst företag med bra material så det kommer bli jättebra för oss. Möjligtvis behöver vissa spelare i laget lite längre omställningstid än andra när man byter material och det handlar ändå till sist om att vi ska göra rätt saker på plan oavsett vilken klubba vi håller i handen.

Filip Samuelsson

  • Position: Back
  • Ålder: 22 (född 2000)
  • Stats Linköping: 5 SSL-säsonger, 152 matcher och 50 poäng
  • Landslag: 11 st. U19-landskamper
  • Moderklubb: Linköping Innebandy (med utflykt till Ledberg under 4 säsonger)
  • Dubbelt aktuell för: Nyskrivet kontrakt med Linköping och uttagen till landslagets läger