Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Hovlund Inför Jönköping borta i kväll kl 17:00

26 januari 2020 09:32

Linköping har tre raka vinster där de två senaste vinsterna mot Falun och Mullsjö vittnar om en oerhört hög högsta nivå. I kväll är det främst revanschlusta som gäller när laget möter Jönköping på bortaplan.


Linköping har spelat riktigt fin innebandy på slutet och nu är en slutspelsplats inom räckhåll. Blir det vinst i kväll så är laget faktiskt uppe på en åttondeplats. Men motståndarna JIK har vållat problem för Linköping så här långt. I premiären vann JIK på hemmaplan efter straffläggning och innan jul så var det JIK som tog alla tre poängen efter några sena mål inför Linköpings hemmapublik. Så revanshsuget är stort hos Linköping. Detta är något lagets storstjärna Oskar Hovlund skriver underpå:

Två riktigt bra matcher förra veckan när ni slog både Mullsjö och Falun. Vad var det som gjorde er så bra i dessa båda matcher?

-Framförallt är vi klasser bättre i vår offensiv nu än i början av säsongen. Nu på slutet har vi dessutom haft mer energi, sprungit mer och haft en högre intensitet i närkampsspelet. Det är anledningen till att vi vunnit. Mot Mullsjö tycker jag vi är överlägsna i alla moment och under hela matchen. Vi gör en riktigt bra match även mot Falun men där kunde det ju ha tippat över till deras fördel, men vi visade moral som vann den matchen.

Nu har ni rejält häng på topp-8 lagen och vinner ni mot JIK så är ni uppe på slutspelsplats –vad krävs för att fixa en slutspelsplats när serien summeras?

-Nu måste vi inse allvaret och vi ska inte tappa poäng mot lag som Jönköping, Helsingborg och Kalmarsund. Vi kan heller inte börja blicka framåt för mycket utan nu handlar det om att fokusera på varje enskild träning och varje match för att få ut allt varje gång. Så fokuserar vi rätt och kan spela som vi gjort nu på slutet är jag nästan helt säker på att vi fixar en slutspelsplats. Allt är upp till oss.

Nio matcher kvar i grundserien och ni kommer möta många desperata lag som slåss för fortsatt SSL status eller vill till slutspel. Dina tankar om det?

-Det jag tänker mest på är att vi har hemmaplansfördel mot de lagen som slåss i botten och det är något vi ska dra nytta av. Lag som Warberg, Visby och Höllviken är starkare hemma och vi vet att vi är bra hemma i Sporthallen så det skall vi utnyttja när vi möter dem.

En poäng av sex möjliga mot Jönköping så här långt. Jag gissar att ni inte är helt nöjda med det?

-Nej, verkligen inte och nu måste vi ta oss samman när vi möts på söndag. Det håller inte att tappa så mycket poäng mot JIK även fast det självklart är ett bra lag vi möter.

Vad har gjort att ni inte träffat rätt mot just JIK den här säsongen?

-Jag skulle säga att JIK är bra på att göra andra lag dåliga. De drar ned tempot och tröttar ut sitt motstånd sedan har de så pass duktiga offensiva spelare att de kan slå till när man slappnar av de minsta. Så vi måste dra upp tempot och få in energi i matchen i dag. Då vinner vi.

Läget i laget Linköping:

Alla spelare är tillgängliga vilket betyder att Martin Karlsson och Jesper Alm som saknades mot Falun nu är spelklara.

Jönköping vs Linköping i kväll kl 17:00 Arenan - Jönköpings Idrottshus