Lördag
02 Dec 1 match
Onsdag
06 Dec 1 match
Söndag
10 Dec 1 match
Onsdag
13 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Fredag
29 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Idag 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Inför Helsingborg borta idag kl 15:00 - Mot topp 4!

2 december 2023 10:39

Linköping gjorde processen kort med Nykvarn förra helgen (vinst med 9-3) och i dag gäller det att hitta samma fokus när bottenkämpande Helsingborg väntar på bortaplan. Ny vinst och Linköping fortsätter att utmana om en topp-4 plats i serien.


Att möta Helsingborg på bortaplan har varit en rejäl utmaning under många säsonger när storstjärnor som bland annat Linus Nordgren och världsmålvakten Jonathan Edling väntat i den skånska hemmaborgen. Till denna säsong är det dock ett helrenoverat FCH då man tappat massor av stjärnglans och i de flesta fall ersatt med spelare från lägre divisioner eller egna leden. Så för Linköpings del gäller det att inte underskatta ”nya” FCH som dessutom nu på slutet vaknat ur sin Törnrosasömn. Detta var något Martin Karlsson underströk tidigare i veckan.

-Vi måste fortsätta vara ödmjuka och göra det tråkiga jobbet under 60 minuter för att vinna. Jag tycker vi är bättre på alla positioner än Helsingborg men de har några vassa spelare offensivt och vid minsta underskattningstendenser är de med i matchen. Så det handlar om att vi ska ha rätt inställning för det är en match vi skall vinna.

Läget i laget:

-Vi har samma trupp som senast bortsett från Anton Lundqvist som kommer spela med FBC. Det blir några förändringar till denna match då vi kommer starta på tre fulla femmor jämfört med senast då vi gick på två backpar och tre kedjor, säger Linköpings tränare David Gillek om hur han vill formera sitt lag.

Linköping kan ju stoltsera med tre starka formationer som kan växeldra på ett finns sätt. Nio olika poänggörare i senaste matchen mot Nykvarn är inget ovanligt facit när Linköping spelar. Just nu toppar Simon Palmén den interna poängligan med 15 poäng. Men det är sex spelare inom tre poäng bakom Palmén som skuggar (Seth och Varga på 14 p, Marre Karlsson 13p samt Söderling och Jendrisak på 12 p).

Bortakollen FC Helsingborg:

Laget var i princip uträknade när man stod på noll poäng efter fem omgångar och inget såg ut att fungera. Men efter det har man fått ordning på den till stora delar nya truppen och med tre vinster på de fem senaste matcherna har man direkt tätat till bottenkampen. Dessutom är det ju endast fyra poäng upp till en slutspelsplats för Helsingborg, så jämn är nedre halvan av SSL just nu… En spelare som Linköping behöver ha koll på är Christoffer Andersson som verkar ha hittat sin gamla målform på sistone.

-Vi har just pratat om det att de kommit igång bra och börjat ta fler poäng så vi har en tuff och svår match framför oss där det kommer krävas en bra prestation för att vinna mot FCH, säger Gillek om motståndet idag.

Tre punkter inför matchen:

  • Varga!!! - Visst har Kim Varga fått en del uppmärksamhet denna säsong. Men att han är Linköpings näst bäste poängplockare (14 pinnar) och just nu ligger tvåa i SSL:s rookieliga (bakom Storvretas Gabriel Kohonen) förtjänar att lyftas än mer!

  • FCH helt borta hemma!!! - Linköping är ett av ligans bästa lag på hemmaplan (endast en tappad poäng) medan Helsingborg däremot är klart sämst hemma i SSL så här långt. Noll (0) poäng har FCH tagit i den egna hallen!

  • Sprita händerna!!! – Just nu cirkulerar diverse elaka virus och sjukdomar landet runt vilket har avspeglat sig i de flesta idrottstrupper och sporter de senaste veckorna. Nu när vi kommer till en viktig decembermånad blir det extra viktigt att hålla sig frisk!

FC Helsingborg vs Linköping idag kl 15:00 Idrottens Hus, Helsingborg

Ni ser matchen på Corren.se eller SportExpressen