29 Mar 1 match

Pixbo klart giftigare än Linköping

20 januari 2018 21:04
SSL HERR

Linköping lyckades inte störa Pixbo i Wallenstamhallen. Visserligen slutade skottstatistiken 25-25, men Pixbo hade en helt annan effektivitet och målvaktsspel. Det stod 3-0 efter en period och ett tag hela 7-1 i andra perioden innan slutresultatet skrevs till 9-4 (3-0, 4-3, 2-1) för Göteborgarna.

Första perioden var hyggligt jämn men redan här syntes det att hemmalaget var hetare och framförallt effektivare i sina avslut. 3-0 efter 20 spelade minuter.

Andra perioden inleddes bra för Linköping när kvällens två bästa Linköpingsspelare presenterade sig. Martin ”Marre” Karlsson gjorde 3-1 och assisten kom från Gustav Fritzell. Men Pixbo slog aldrig av på takten och målen fortsatte trilla in. Med 14 minuter spelat hade Pixbo ryckt åt sig en 7-1 ledning och matchen kändes avgjord. Linköping och firma Marre Karlsson och Fritzell gav ändå visst hopp med varsitt mål i slutet av mittperioden.

Linköping slet för att få ordentlig kontakt i tredje men det var inte en dag med ”medstuds”. Fritzell fick till slut hål på Hedlund i Pixbomålet efter åtta minuter och med 7-4 och mer än en halv period kvar var poängchansen såklart inte utom räckhåll. Men Pixbo lyckades reda ut det hela och samtidigt göra två sena mål. Slut 9-4 till hemmalaget som i och med vinsten ryckte ifrån Linköping med sex poäng i tabellen.

För Linköping väntar nu hemmamatch mot FC Helsingborg på onsdag 24/1 kl 18:30.