Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför Gävle borta idag kl 17:00 – säkras slutspelet ikväll?

26 februari 2023 09:09

Vinner Linköping bortamötet mot jumbon Gävle idag så är ett nytt slutspel säkrat. Det blev ju en närmast chockartad övertidsförlust hemma mot Gävle så det bör vara ett revanschsuget Linköping som äntrar Gavlehov idag.


-Med tanke på förlusten hemma så ska det vara tillräcklig tändvätska. Det skulle vara kraftigt underkänt om vi skulle gå från grundserien med två förluster mot Gävle. Sen vill vi efter två raka förluster nu ta en seger igen, kommenterar Linköpings tränare David Gillek läget inför dagens match.

Både nian Thorengruppen och tian JIK har redan förlorat i den 23:e omgången vilket betyder att Linköping på åttonde platsen i tabellen kan säkra slutspelsplatsen ikväll. Faktum är att en poäng mot Gävle räcker för att Linköping ska kunna rikta in sig på ett nytt slutspel.

Läget i laget Linköping:

Backen Emil Lögdberg har varit duktig på slutet men till dagens match kommer han att synas på en ny position. Så håll utkik när matchen drar igång… -Ja, det stämmer att Emil kommer att ha en annan position är normalt, kommenterar Gillek ”Löggas” positionsbyte.

Annars är det fortsatt Jesper Alm samt långtidsskadade Jonathan Hallin som saknas. Glädjande nog ser Hallin äntligen ut att vara på väg tillbaka då han har kunnat träna på rejält senaste tiden och närmar sig en come-back.

Linköping kommer nu från två förluster mot finallagen i Svenska Cupen. En klar förlust borta mot Kalmarsund (4-8) följdes upp med en tightare match hemma mot Falun (2-4) men där det inte blev några poäng. Så nu är det hög tid att formen vässas med en seger när serien går in på upploppet.

Förra mötet:

Superjumbon Gävle tog sin första vinst denna säsong i Sporthallen när man vände Linköpings 3-0 ledning till bortavinst med 4-5 efter förlängning i vad som får betecknas som säsongens bottennapp av Linköping.

Motståndarkollen Gävle:

Nu på slutet har dock Gävle spottat upp sig med vinster mot Dalen borta samt hemmaseger mot Pixbo. Så Linköping ska verkligen inte räkna med någon enkel match mot ett desperat Gävle som dessutom helt säkert åker ur SSL om man förlorar idag. Gävle har tio poäng upp till säker mark och dessutom en dålig målskillnad när fyra matcher återstår. Att kalla det ett mirakel om Gävle skulle fixa nytt SSL kontrakt är nog inget understatement. Senast mot Storvreta blev det jobbiga 3-13 i baken men med spelare som Billy Nilsson och Alexander Rudd i laget är det alltid svårt att förutse hur dagsformen är och det kan stundtals blixtra till..

Gävle vs Linköping kl. 17:00 i Alfahallen Gavlehov (ni ser matchen på Corren.se eller SportExpressen)