Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Tre lagkaptener i Linköping

10 september 2019 14:49

Kommande säsong kommer Linköpings Innebandyherrar att testa ett nytt grepp då tre spelare kommer vara lagkaptener – dock inte samtidigt. Matej Jendrisak som var kapten redan förra säsongen får nu uppbackning av ungtupparna Oskar Hovlund och Oskar Seth i kaptensrollen.


Vi frågade Linköpingstränaren Johan Astbrant om tankegångarna för det nya konceptet.

-Vi ville testa något nytt och dessutom se om vårt hus inför framtiden. Vi vet inte hur länge Matej blir kvar i Sverige samtidigt som vi hoppas och tror att Oskar och Oskar skall spela i Linköping många år framöver. Vi vill helt enkelt att våra yngre spelare skall få känna ett ännu större ansvar.

Och det handlar ju inte om att Oskar och Oskar är vice lagkaptener, utan alla tre är kaptener.

-Precis, vi kommer att alternera på lagkaptensrollen i olika matcher. Vi har redan på försäsongen haft olika lagkaptener och det är inget revolutionerande i det nu när vi kommer till serien. Sen är det ju självklart skillnad att vara kapten i en träningsmatch jämfört med i en slutspelsmatch. Tanken är att de skall växa in i rollen under säsongen. Det tar ju lite tid det också.

Kan det inte sätta onödig press på 21-åringarna att bära bindeln?

-En av spelarna tar ju inte ensam hela ansvaret bara för att han råkar ha bindeln på armen just den dagen. Utan tanken är ju att fler skall kunna agera ledare när det behövs. Sen får vi känna lite på det och skulle någon tycka att det känns fel får vi ju såklart tänka om.

Så hur kommer själva nomineringen av lagkapten gå till? Rullande schema eller situationsanpassat?

-Det är inte helt satt men vi kommer som sagt att alternera på kaptensrollen och därmed hoppas att våra yngre killar utvecklas i sina ledarroller tack vare det.

På söndag spelar Linköping sista träningsmatchen innan SSL premiären. Sirius kommer till Sporthallen och matchstart är 13:00. Vem som är kapten återstår att se.