Lördag
21 Dec 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Fredag
10 Jan 1 match
Onsdag
15 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Lördag
05 Sep 1 match
Fredag
18 Sep 1 match

Astbrant inför Falun i kväll 19:00 i Sporthallen

2 oktober 2019 08:22

Linköping har fått med sig en poäng efter de två inledande matcherna och i kväll kl 19:00 väntar en ny tuff match då IBF Falun kommer till Sporthallen. Så vad säger coach Johan Astbrant om de inledande matcherna och kvällens drabbning?


En poäng efter två matcher – vad säger du om säsongsinledningen för er del?

-Jag tycker att dessa båda matcher visar att vi har mycket hårt jobb framför oss den här säsongen. Vi måste ha tålamod då det är många av våra yngre spelare som skall ta viktiga roller den här säsongen. Det är egentligen inga enskilda delar som sticker ut i dessa båda matcher utan det är den klassiska helheten som vi måste få till. Mot JIK i premiären tycker jag vi är bättre i två perioder och även i förlängningen. Så i den matchen var vi värda mer tycker jag trots den svaga starten.

Sen blev det precis som väntat tufft mot Dalen – har ni gjort någon analys av den matchen?

-Första perioden är ändå relativt bra från vår sida där vi skapar lägen men Parsjö-Tegnér i deras mål håller emot. Sen är matchen fortsatt jämn i två perioder och när vi gör 2-4 i början av tredje har vi ju häng. Då tar de en välbehövlig time-out och efter det lyckas de spela av matchen samtidigt som de visar tålamod och dödar matchen när de får sina chanser framåt. Jag tycker inte 2-7 speglar matchen men Dalen fullföljer sin game-plan till 100% och får ut precis det de vill i denna bortamatch.

Falun är ju garanterat en ny tuff fight – vad måste till för att ni skall vinna i kväll?

-Viktigt mot Falun och övriga kommande matcher blir vårt spel med boll. Vi har varit klart bäst så här långt när vi äger bollen och dipparna har kommit när vi överlåter för mycket till motståndarna och låter dem attackera oss. Detta är något vi jobbar långsiktigt med och det är svårt att titta på enskilda matcher så här tidigt.

Är alla spelare fortsatt tillgängliga?

-Ja så är det. Alla är pigga och krya men vi inser också att vi har lite olika fysisk status i gruppen och det är något vi måste fokusera på nu den närmaste framtiden. Alla måste upp till en fysisk nivå för att klara de tuffa 60 minuter en SSL-match varar.

Hur ser du annars på säsongsupptakten i SSL – har det gått som du förutspått?

-Ja det tycker jag. Pixbo har börjat starkt och jag tror de har stora chanser att sluta topp-4 i serien. De har en riktigt vass förstaformation och gynnas av derbygruppernas indelning. I smålandsderbyt trodde jag nog att Växjö skulle vinna men Kalmarsund har imponerat och visat att de blir att räkna med den här säsongen. Annars är det Falun och Mullsjö som jag vill lyfta. Falun har trots stor spelaromsättning utmanat Storvreta i premiären och man körde ju över Mullsjö i första perioden. Mullsjö och sin sida städar först av Sirius och sedan är man bättre än Falun i två perioder och är nära och vända den svåra bortamatchen.

Ser du Falun eller Storvreta som den hetaste kandidaten att vinna SM-guldet denna säsong?

-Som de flesta andra tror jag Storvreta vinner serien och SM-guldet. Jag tror de kan slå poängrekord och när de vinner över Falun i premiären utan tre landslagsmän så säger det en hel del om den trupp de förfogar över. Inget lag kan slå dem över sju matcher i ett slutspel och visst skulle ju något lag skrälla i en final men det ända som skulle kunna stoppa dem är om de ekonomiska problemen gör att de tvingas skeppa spelare till andra lag.

Linköpingsläget:

Det blev tufft och tight mot Dalen och den enda som lyckats göra mål i båda de inledande matcherna är veteranen Martin ”Marre” Karlsson som ser spelsugen ut (3 mål totalt). Poängbäst i laget är dock Matej Jendrisak (4 poäng) efter två spelade matcher.

Motståndarkollen Falun:

Falun har till skillnad mot rivalen Storvreta rört om lite i grytan inför denna säsong. Linköpingsbekante Eric Björk är ny assisterande tränare och nya intressanta spelare återfinns i Emil Ruud, Patrik Rokka, Victor Wettergren och Emil Lundmark. Dessutom har ju coach Brottman utmanat Rasmus Enström med att erbjuda en backplats denna säsong. Enströms radarpartner Galante-Carlström leder den interna poängligan med 5 poäng på två matcher. Förlust efter förlängning i premiären mot Storvreta och vinst hemma mot Mullsjö i omgång två är Faluns resultat så här långt.

Linköping – IBF Falun ons 2/10 kl 19:00 Linköpings Sporthall