Söndag
29 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Söndag
26 Feb 1 match
Onsdag
01 Mar 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 1 match
Fredag
17 Mar 1 match
Söndag
19 Mar 1 match
Tisdag
21 Mar 1 match
Fredag
24 Mar 1 match
Söndag
26 Mar 1 match
Onsdag
29 Mar 1 match

Jesper Alm förlänger och går mot nionde säsongen i klubben

21 april 2022 09:37

Mäktiga 232 SSL matcher har allsidige Jesper Alm spelat i Linköping och efter sin poängmässigt bästa säsong så står det nu klart att Vimmerbysonen nu kan rikta in sig på sin nionde säsong i Linköpingströjan.


-Det känns fantastiskt bra att Jeppe väljer att förlänga. Han är en av våra kulturbärare som alltid bidrar med lojalitet och hårt arbete till laget oavsett roll. Jesper är en av de bästa defensiva forwards som finns i ligan och han klarar av att jobba både i försvar och sedan anfalla i hög intensitet. Han slog även poängrekord denna säsong vilket visar att han hela tiden utvecklas, säger Linköpings tränare David Gillek om Alms kontraktsförlängning.

Jesper Alm kom till Linköping redan 2014 som färsk U19 landslagsman och har sedan dess varit klubben trogen. Nu åtta säsonger senare och 232 matcher i Linköpingströjan så har fysiskt starke Jeppe Alm skrivit på ett nytt kontrakt med klubben.

Hur har dina tankar gått innan du bestämde dig för att förlänga kontraktet och fortsätta innebandykarriären i Linköping?

-Det har funkat bra den här säsongen och jag trivs både i staden och med laget så jag var inställd på att köra på. Sen är det ju givetvis kul när klubben fortsatt tror på en och vill satsa vidare så då var det ett naturligt val att skriva på ett nytt kontrakt för min del.

Det blev 22 poäng i den nyss avslutade säsongen – är det din bästa säsong i klubben och vad berodde poänguppsvinget på säger du?

-Ja, jag får nog säga att det är min bästa säsong och då tänker jag kanske inte främst på poängproduktionen utan det jag kunnat bidra med till laget. Jag har fått ett stort förtroende under säsongen och spelat relativt konsekvent i samma omgivning vilket också bidragit såklart. Vad det gäller poängen så handlar ju väldigt mycket om att jag fått mer speltid än tidigare och sedan att jag spelat med Matej (Jendrisak) och Olle (Abrahamsson) under stora delar av säsongen. Det är oerhört skickliga spelare som ger mig bra lägen samtidigt som jag försökt sätta dem i bra poänglägen. Så detta är faktorer som gjorde valet ännu enklare att fortsätta satsa.

Du kan definitivt kallas trotjänare och dessutom är du väldigt mångsidig och du har väl i princip spelat på alla positioner genom åren – i vilken roll och position ser du dig själv helt i?

-Ja det är som du säger att jag nog spelat på alla positioner genom åren men det är topp eller högerforward som passar mig bäst. Gillek (tränare David) och jag har tillsammans kommit fram till att det är där laget och jag själv får ut mest av mitt spel.

Är nu målet att ta en stabil plats i en av toppformationerna kommande säsong eller förbereder du dig på att det kan bli olika roller även framöver?

-Givetvis vill jag alltid spela i en av toppformationerna men för mig är det viktigaste att det går bra för laget och jag anpassar mig efter var jag behövs. Nu är det snart dags för försäsong igen och då gäller det att lägga ner hundra procent och jag tar inget för givet även om det gått bra den här säsongen.

När du kom till Linköping blev det två SM finaler direkt (SM silver både säsongerna 14/15 och 15/16) – nu har det gått ett antal år. Tror du att du och klubben kan komma tillbaka och slåss om guldet igen?

-Absolut tror jag på det annars är det inte värt att lägga ned all tid på innebandyn. Vi har många unga spelare i laget just nu som kommer fortsätta att utvecklas och jag tror vi har alla möjligheter att utmana lag som Falun, Storvreta och nu Kalmarsund de närmaste säsongerna. Så framtiden ser verkligen ljus ut för Linköping anser jag.

Jesper Alm

  • Ålder: 27 (född 1995)
  • Position: Forward men kan användas som Center och back också.
  • Stats Linköping i SSL: 232 SSL matcher och 63 poäng
  • Landslagsmeriter: 5 st U19-landskamper
  • Kuriosa: Zorroklubban dammas av med jämna mellanrum och det blev ett snyggt zorromål i kvarten mot Storvreta.