Lördag
02 Dec 1 match
Onsdag
06 Dec 1 match
Söndag
10 Dec 1 match
Onsdag
13 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Fredag
29 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Idag 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Inför Nykvarn hemma i kväll 18:30

24 november 2023 08:01

Äntligen är det dags för hemmamatch i SSL igen! Linköping möter nykomlingen Nykvarn och det är två revanschsugna lag som jagar tre poäng av olika skäl.


Linköping föll borta mot Pixbo i lördags. Detta efter att ha gått mållösa under 2,5 period vilket givetvis inte funkar om det ska bli poäng. Så nu är det bara att ta nya tag och i mötet med Nykvarn på hemmaplan får Linköping räknas som favoriter. Båda lagen kommer från sura förluster i förra omgången och i Linköpings fall handlar det nu om att plocka poäng för att hänga på i kampen om topp-4 platserna medan Nykvarn kanske i första hand sneglar nedåt mot de jagande lagen då det bara är två ynka poäng ned till nedflyttningsplatsen.

Läget i laget:

Viktige backen Emil Lögdberg har saknats under en längre tid, så frågan är vad vi har för status på Lögga?

-Tyvärr saknas han fortfarande då han har problem med baksidan av låret, säger Linköpingstränaren David Gillek om backens frånvaro.

-Leo (Torell Hagström) och Oweling (Erik) är också lite osäkra men där ska vi få besked under torsdagskvällen om de är spelklara, fortsätter Gillek om truppstatusen.

Bortakollen Nykvarn:

Nykvarn rankades som en av SSL:s starkaste nykomlingar de senaste säsongerna när man tog klivet upp från Allsvenskan. Med landslagsstjärnan Hampus Ahrén och välmeriterade hemvändaren Markus Jonsson utöver fler SSL-meriterade spelare pratades det om att nykomlingen var en kandidat för slutspel direkt. Och visst kan det fortfarande bli så men säsongen har inletts tufft för sörmlänningarna. Lottningen där man under de första fyra omgångarna fick ta sig an samtliga fyra semifinallagen från förra säsongen har säkert gjort sitt till. Men förlusten hemma i förra omgången mot utdömda Helsingborg ställer lite frågor inför fortsättningen.

Tre punkter inför matchen:

  • Hemmaplan!!! -I Sporthallen har det blivit fyra vinster på fyra matcher så visst trivs Linköping allra bäst inför sin hemmapublik!

  • Revanschsuget!!! - Linköping har faktiskt inte slagit Nykvarn de senaste säsongerna. Förra säsongen blev det dubbla förluster i Svenska Cupen och försäsongens möte i Sporthallen slutade 7-7? Så nu är det dags!

  • Toppkänning?!? –Vinst ikväll och Linköping hänger med i toppen av tabellen när 10 omgångar spelats. Topp-4 lagen möter varandra eller har svåra bortamatcher i denna omgång!

Linköping vs Nykvarn ikväll kl 18:30 Linköpings Sporthall

Matchvärd är Quality Hotel Ekoxen, Linköping