Fredag
09 Mar 1 match
Lördag
10 Mar 1 match
Söndag
11 Mar 1 match
Torsdag
15 Mar 1 match
Lördag
17 Mar 1 match
Söndag
18 Mar 1 match
Tisdag
20 Mar 1 match
Fredag
23 Mar 1 match
Söndag
25 Mar 1 match
Måndag
02 Apr 1 match
Onsdag
04 Apr 1 match
Fredag
06 Apr 1 match
Måndag
09 Apr 1 match
Onsdag
11 Apr 1 match

Falun i 2-1 ledning efter avgörande i tredje

6 april 2018 23:39
SSL HERR

Linköping hade Falun på kroken på bortaplan. Linköping var i 3-1 ledning och det stod 3-3 inför tredje perioden. Men Falun var det starkaste laget i tredje perioden och hemmalaget gick ifrån till en 6-3 (2-3, 1-0, 3-0) vinst och därmed står det 2-1 i matcher till Falun.


Matchen i Jalas Arena blev ingen sprakande tillställning. Falun har efter första matchen på hemmaplan valt att spela mer defensivt (med framgång). Samtidigt har Linköpingsoffensiven inte lossnat (inget mål på 2,5 period i kväll). Så gårdagens match blev relativt chansfattig och dessutom temposvag.

Linköping tog kommandot

Linköping fick annars bra utdelning i första perioden mot ett Falun där storstjärnan Rasmus Enström saknades då han befann sig på BB. Matej Jendrisak gjorde 0-1 i powerplay vilket var en revanch då han precis missat en straff. Falun kvitterade men Linköping gick relativt snabbt ifrån till 1-3 mål av Fritzell och Lanver och då var känslan att Linköping hade en ny bortaskräll på gång. Falun hann dock med att reducera till 2-3 innan första perioden var över.

Händelsefattig mittperiod

Andra perioden blev ingen höjdare för publiken. Falun och Emil Johansson gjorde dock 3-3 snyggt mitt i perioden medan Linköpings anfallen inte resulterade i många riktigt vassa chanser.

Falun starkast när det skulle avgöras

Men inför tredje var ändå matchen vidöppen och Linköping hade alla förutsättningar att vinna mot ett Falun som inte alls imponerat så här långt. Men det var ändå mästarlaget Falun som lyckades bäst i tredje och det var individuela prestationer i kombination med några mindre bra Linköpingsbeslut som fällde avgörandet. Aldeeb lirkade dit 4-3 via köksvägen innan Galante Carlström och Adriansson gjorde 5-3 och 6-3 med minuterna kvar. Linköping lyckades inte hitta målet i slutskedet trots 6 mot 4 spel och Falun har därmed 2-1 i matcher.

Jämnt skägg inför måndagens hemmamatch

Fjärde matchen spelas på måndag i Linköpings Sporthall och trots att Falun nu är i ledning så är känslan att Linköping och Falun är tvä jämnstarka lag. Linköping måste dock hitta effektiviteten som fanns i match 1 för att knipa hemmamatchen på måndag.

Semifinal 4 Linköpings Sporthall måndag 9/4 19:00