Förlust i första kvartsfinalen trots drömöppning

18 mars 2021 22:30

Linköping lyckades inte rubba Kalmarsund i den första kvartsfinalmatchen. För trots en drömöppning på matchen och två jämna perioder var det Kalmarsund som vann relativt komfortabelt med 8-5 (5-1, 0-1, 3-3). Match två spelas på lördag i Sporthallen.

Drömöppning vändes till mardröm

Ett lite vingklippt (Seth och Känzig saknades) Linköping öppnade matchen i KIFAB Arena på bästa sätt. Matej Jendrisak gjorde nämligen 0-1 redan efter 24 sekunders spel inför den med pandemimått mätt månghövdade publiken. Men där slutade också det roliga i första perioden för Linköping. Kalmarsund drog nämligen i från till hela 5-1 efter bra spel och hemmaspelarna hade betydligt mycket mer fart i benen än Linköping. Där och då var det mycket vibbar från senaste mötet mellan lagen och lite som talade för Linköping.

Vinst i mittperioden

Men Linköping kavlade upp ärmarna och krigade på och mittperioden var Linköpings och man vann även perioden med 1-0 efter mål av Martin Karlsson.

Mer fysiskt spel vägvinnande

I tredje perioden fortsatte Linköping att slita för att närma sig men Kalmarsunds 6-2 mål en bit in i tredje gjorde uppförsbacken stor. Men Linköping plockade fram ett lite mer fysiskt spel än i början och då jämnades matchbilden ut betydligt. Linköping lyckades också skapa en viss liten nerv i slutskedet när man gjorde 7-4 och 7-5 (när minuten återstod). Men hemmalaget kunde stänga matchen med mål i öppen bur efter en oturlig sargstuds. Linköpingsmål i tredje genom Oskar Hovlund, Martin Karlsson och Matej Jendrisak.

Rond 2 spelas på lördag

Kalmarsund vann rättvist i kvällens match men de avslutande två perioderna gav ändå mersmak inför match 2 på lördag i Linköpings Sporthall.