Onsdag
09 Feb 1 match
Lördag
12 Feb 1 match
Onsdag
16 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Tisdag
22 Feb 1 match
Söndag
27 Feb 1 match
Onsdag
02 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match
Fredag
18 Mar 1 match
Söndag
20 Mar 1 match
Onsdag
23 Mar 1 match
Fredag
25 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match

Nicola Bischofberger klar för Linköping

24 februari 2020 10:48

Linköping har gjort klart med den Schweiziska backstjärnan Nicola Bischofberger inför nästa säsong. Schweizaren kommer närmast från storklubben Wiler-Ersigen och kommer in med massor av rutin till Linköping från och med säsongen 20/21.


Den schweiziske backen har stor internationell erfarenhet från bl.a. flera VM turneringar (75 A-landskamper totalt) och spelade säsongen 16/17 i Falun (och tog SM guld) och har därmed rutin på vad som väntar i Svenska Superligan.

-Vi får in en spelare med spetsegenskaper och som blir en viktig pusselbit i vår strävan att vara med och konkurrera om guldet. Han är en van vinnare och har massor av rutin trots sina 25 år, säger Linköpings Sportchef Johan Fredriksson om nyförvärvet.

-Jag är riktigt glad och ser fram mot att få komma till Linköping och göra min andra sejour i Sverige och SSL, säger Nicola själv som inom kort drar i gång play-off spelet i Schweiziska ligan.

Varför föll valet på Linköping nu när nu du återvänder till Sverige?

-Valet stod till slut mellan två topplag i Sverige men det var Linköping som kunde lägga fram den bästa helhetslösningen där jag både får chansen att slåss om guldet och samtidigt kan jag fortsätta mina universitetsstudier. Jag är van från Wiler att vinna mycket matcher och slåss om guldet varje säsong så det var ett krav när jag skulle komma till en klubb i Sverige.

Vad är det som gör att du nu väljer att återvända till Sverige?

-Jag trivdes i Falun och med den svenska ligan och spelet där. Sverige ett fantastiskt land och precis som Schweiz ett underbart land om man som jag gillar att vara i naturen. Dessutom har jag nu haft några riktigt bra år i Wiler och letade efter en ny utmaning i min innebandykarriär.

Vad har du hunnit ta reda på om Linköping som lag?

-Jag är en riktig Innebandynörd så jag har bra koll på Linköping och dessutom har jag mött laget flertalet gånger med Wiler och Falun. Jag har pratat med tränaren Johan Astbrant för att få en känsla för hur laget vill spela och jag vet att Linköping har något bra på gång, så jag har absolut en bra känsla inför kommande säsong.

Det är VM i slutet av detta år – hur ser du på att du nu byter klubb under ett VM år?

-Jag har haft en dialog med vår förbundskapten och han ser inga som helst problem med att jag nu flyttar. Utan han ser gärna att fler schweiziska spelare tar klivet till SSL och utvecklas i Sverige.

Fakta Nicola Bischofberger

  • 25 år (född 1994)
  • Nuvarande klubb: SV Wiler Ersigen
  • SSL meriter: Falun 16/17 (SM-guld)
  • VM spelare för Schweiz 2016 och 2018
  • Landslagsmeriter: 75 A-landskamper