Lördag
15 Aug 1 match
Fredag
21 Aug 1 match
Söndag
23 Aug 1 match
Lördag
05 Sep 1 match
Lördag
12 Sep 1 match
Fredag
18 Sep 1 match
Lördag
03 Okt 1 match
Lördag
10 Okt 1 match
Lördag
24 Okt 1 match
Onsdag
28 Okt 1 match
Söndag
01 Nov 1 match
Söndag
08 Nov 1 match
Onsdag
18 Nov 1 match
Söndag
22 Nov 1 match
Fredag
27 Nov 1 match
Onsdag
09 Dec 1 match
Söndag
13 Dec 1 match
Lördag
19 Dec 1 match
Söndag
27 Dec 1 match
Onsdag
06 Jan 1 match
Lördag
09 Jan 1 match
Lördag
16 Jan 1 match
Lördag
23 Jan 1 match
Torsdag
28 Jan 1 match
Lördag
30 Jan 1 match
Lördag
13 Feb 1 match
Onsdag
17 Feb 1 match
Söndag
21 Feb 1 match

Nicola Bischofberger klar för Linköping

24 februari 2020 10:48

Linköping har gjort klart med den Schweiziska backstjärnan Nicola Bischofberger inför nästa säsong. Schweizaren kommer närmast från storklubben Wiler-Ersigen och kommer in med massor av rutin till Linköping från och med säsongen 20/21.


Den schweiziske backen har stor internationell erfarenhet från bl.a. flera VM turneringar (75 A-landskamper totalt) och spelade säsongen 16/17 i Falun (och tog SM guld) och har därmed rutin på vad som väntar i Svenska Superligan.

-Vi får in en spelare med spetsegenskaper och som blir en viktig pusselbit i vår strävan att vara med och konkurrera om guldet. Han är en van vinnare och har massor av rutin trots sina 25 år, säger Linköpings Sportchef Johan Fredriksson om nyförvärvet.

-Jag är riktigt glad och ser fram mot att få komma till Linköping och göra min andra sejour i Sverige och SSL, säger Nicola själv som inom kort drar i gång play-off spelet i Schweiziska ligan.

Varför föll valet på Linköping nu när nu du återvänder till Sverige?

-Valet stod till slut mellan två topplag i Sverige men det var Linköping som kunde lägga fram den bästa helhetslösningen där jag både får chansen att slåss om guldet och samtidigt kan jag fortsätta mina universitetsstudier. Jag är van från Wiler att vinna mycket matcher och slåss om guldet varje säsong så det var ett krav när jag skulle komma till en klubb i Sverige.

Vad är det som gör att du nu väljer att återvända till Sverige?

-Jag trivdes i Falun och med den svenska ligan och spelet där. Sverige ett fantastiskt land och precis som Schweiz ett underbart land om man som jag gillar att vara i naturen. Dessutom har jag nu haft några riktigt bra år i Wiler och letade efter en ny utmaning i min innebandykarriär.

Vad har du hunnit ta reda på om Linköping som lag?

-Jag är en riktig Innebandynörd så jag har bra koll på Linköping och dessutom har jag mött laget flertalet gånger med Wiler och Falun. Jag har pratat med tränaren Johan Astbrant för att få en känsla för hur laget vill spela och jag vet att Linköping har något bra på gång, så jag har absolut en bra känsla inför kommande säsong.

Det är VM i slutet av detta år – hur ser du på att du nu byter klubb under ett VM år?

-Jag har haft en dialog med vår förbundskapten och han ser inga som helst problem med att jag nu flyttar. Utan han ser gärna att fler schweiziska spelare tar klivet till SSL och utvecklas i Sverige.

Fakta Nicola Bischofberger

  • 25 år (född 1994)
  • Nuvarande klubb: SV Wiler Ersigen
  • SSL meriter: Falun 16/17 (SM-guld)
  • VM spelare för Schweiz 2016 och 2018
  • Landslagsmeriter: 75 A-landskamper