03 Apr 1 match
05 Apr 1 match

Säsongen tog slut inför storpublik

29 mars 2023 22:11

Mäktiga 1873 personer bänkade sig i kväll i Linköpings Sporthall för att följa den sjätte kvartsfinalen. Men trots att det var nära i slutsekunderna blev detta inte Linköpings kväll utan Storvreta vann matchen med 4-3 och kvartsfinalserien med 4-2 i matcher. För Linköping innebär det att säsongen tog slut.

Inramningen i Sporthallen var upplagd för en Linköpingsseger men gästande Storvreta hade gjort sin hemläxa väl efter förra matchen när man blev utspelade i period 1. Uppsalalaget hade absolut inte tänkt bjuda på någon feststämning utan låg extremt lågt med hela laget mathen igenom och satsade nästan enbart på kontringar. Linköping å sin sida kämpade hårt under första halvan av matchen med att få fram sina passningarna på offensiv planhlava och väldigt få skott nådde ända fram till Storvretamålet. Storvreta kunde göra 1-0 på en snabb omställning och 2-0 i powerplay i den första perioden.

Samuelssons solomål tände hallen

Storvreta visade upp ett kompakt försvar även i andra perioden där man stod på rad framför egen målvakt och tiden tickade på utan Linköpingsmål. Men till slut var det Filip Samuelsson som tände hoppet hos en lite misströstande hemmapublik. "Fille" bröt bollen på egen planhalva och efter en tunnel gjorde han en sololöpning över hela banan innan han smällde dit förlösande 1-2, inför en jublande publik. Efter målet tände hemmaspelet till men trots några halvchanser så var det i stället gästerna som fick dit ett något turligt 1-3 mål och därefter rullade tiden undan snabbt.

Nära vid 6 mot 5 i slutet

Oskar Seth fick dit sin egen retur i inledningen av sista perioden och återigen var det drag i Sporthallen. Men Storvreta är erkänt skickliga att spela på en ledning och denna kväll fick Linköping jaga målmässigt under hela matchen. Gästerna gjorde 2-4 och därefter rann bara tiden iväg utan något riktigt tryck mot Vretamålet. En time-out av coach Gillek och 6 mot 5 spel var kanske räddningen? Och med 1.20 kvar av matchen så kom också en reduceringen till 3-4 genom Kevin Söderling. Linköping jagade därefter febrilt i slutet men ett felaktigt byte och därmed en utvisning tog udden av offensiven och Storvreta kunde hålla undan.

Uttåg men små marginaler

Förlusten betyder att kvartsfinalserien slutar 2-4 men Linköping gör ändå en klart godkänd säsong där man i kvartsfinalen är klart jämbördig med Storvreta och där marginalerna i några matcher är löjligt små vilket fäller avgörandet denna gång.