Lördag
09 Feb 1 match
Onsdag
13 Feb 1 match
Onsdag
20 Feb 1 match
Lördag
23 Feb 1 match
Tisdag
26 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Tisdag
05 Mar 1 match
Söndag
10 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Torsdag
21 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Inför Falun: Många frågor får svar

16 mars 2019 11:39

Direkt efter dagens matchen mot Falun vet vi vilket motstånd Linköping får i kvartsfinalspelet. Matchen mot Falun blir extremtviktig och kan förändra situation så till vida att Linköping kan få välja vilket lag man vill möta i kvarten. Mycket står på spel och tränare Astbrant önskar en fysisk match!


-Jag vill ha en riktigt fysisk match idag för att få med det in till slutspelet, säger Linköpingstränaren Johan Astbrant om dagens match.

Falun hemma är en klart tuff avslutning på grundserien. Men vinst i Sporthallen samtidigt som Pixbo slår Mullsjö betyder att Linköping hoppar upp till en eftertraktad tredjeplats i tabellen. Vilket motstånd som väntar för Linköping (och Falun) i kvartsfinalspelet det får vi veta direkt efter slutsignalen i Sporthallen då topplagen gör sina val av motstånd i livesändning.

-Matchbilden i dag blir nog som vanligt att Faluns förstafemma äger mycket boll medans deras andra två formationer ligger mer på rulle för att gå på snabba avslut, säger Astbrant.

Läget i laget Linköping:

Lite skadedrabbat på backsidan den senaste tiden men glädjande nog är nu backklippan Martin Hovlund tillbaka i spel. Markus Lindström och Jesper Alm saknas dock altjämnt på grund av skador.

Senaste matchen – vinst borta mot Pixbo:

Viktig vinst (5-4) mot Pixbo senast vilket säkrade en topp-4 plats och hemmaplansfördel. Flera spelare visade slutspelsform med toppar i Oskar Hovlund och Max Wahlgren. Men även rutinerade lirare som Martin Karlsson och Matej Jendrisak börjar nu positionera sig inför ett tufft slutspel.

Motståndarkollen Falun:

Falun har öst in mål denna säsong. Hela 264 mål på 31 matcher (mer än 8,5 i snitt) men trots detta så är det ärkerivalen Storvreta som snor åt sig förstaplatsen i grundserien. Att stjärnspäckade Falun nu slutar tvåa är väl ingen större katastrof men lite oroväckande är kanske att man åkt på lite oväntade förluster här och där under säsongens gång. Tittar man i poängligan så är Alexander Galante Carlström fem poäng efter Johannes Wilhelmsson inför sista omgången vilket vi hoppas och tror blir svårt att äta i kapp. Säsongens utropstecken är sevärda duon Omar Aldeeb och Malte Lundmark. Men även Simon Berg på backen har visat stort spel denna säsong.

Linköping-Falun idag kl 15:00 Linköpings Sporthall