Onsdag
23 Mar 1 match
Fredag
25 Mar 1 match
Söndag
27 Mar 1 match
Torsdag
11 Aug 1 match
Fredag
12 Aug 1 match
Lördag
20 Aug 1 match
Fredag
26 Aug 1 match
Söndag
28 Aug 1 match
Torsdag
08 Sep 1 match
Söndag
11 Sep 1 match
Söndag
18 Sep 1 match
Tisdag
20 Sep 1 match
Söndag
25 Sep 1 match
Onsdag
28 Sep 1 match
Söndag
09 Okt 1 match
Lördag
15 Okt 1 match
Söndag
23 Okt 1 match
Lördag
19 Nov 1 match
Lördag
26 Nov 1 match
Lördag
03 Dec 1 match
Onsdag
07 Dec 1 match
Söndag
11 Dec 1 match
Lördag
17 Dec 1 match
Måndag
26 Dec 1 match
Torsdag
05 Jan 1 match
Söndag
08 Jan 1 match
Lördag
14 Jan 1 match
Lördag
21 Jan 1 match

Linköping firar jul som serieledare - Hovlund inför Dalen 27/12

21 december 2021 11:31

Serien är väldigt jämn och mer än hälften av serien återstår. Men oavsett det så har Linköping stått för en oerhört stark höst och vinter och parkerar överst i SSL-tabellen inför julen. Vi kollade läget med Oskar Hovlund som förhoppningsvis finns med redan mot Dalen i mellandagarna.


Vad är det som ni i laget gjort så bra så här långt i serien?

-Det handlar mycket om den tryggheten vi har i laget just. Mycket tack vare tränarnas jobb där Gillek nu har hittat femmor som fungerar väldigt bra tillsammans. I början av säsongen och även under delar av förra säsongen så hade vi problem att få till formationerna och då kunde det vara så att man kom till match eller träning och fick se vilka gubbar man skulle lira med. Nu sitter femmorna och det känns svinbra!

Det måste väl ändå kännas speciellt att toppa serien trots att mycket givetvis återstår innan det avgörs?

-Absolut och jag trodde faktiskt inte att vi skulle gå så här bra. Speciellt inte efter premiärförlusten mot Hagunda då det var lite panikkänslor och jag tänkte mer att det skulle bli en säsong där vi skulle få jobba i uppförsbacke. Så det är både speciellt och roligt att vi toppar tabellen tycker jag.

Nästan halva serien är spelad och det skiljer endast sex poäng från er i serieledningen ned till Helsingborg som ligger nia utanför slutspelsplatserna. Tror du att det kommer förbli jämnt hela vägen och vilka lag tror du kan få det tuffast att nå ett slutspel i vår av det du sett så hå här långt?

-Det kommer garanterat att bli tight runt slutspelsstrecket precis som förra säsongen. Vi är fullt medvetna om att alla nu jagar bakom och några förluster på raken kan innebära att man direkt ligger åtta i tabellen. Det ser onekligen väldigt mörkt för både Djurgården och Sirius att hänga kvar samtidigt som Falun och Storvreta är givna till slutspel men annars kan allt hända känns det som. Lag som Pixbo, Helsingborg och kanske Mullsjö utan Sankell kan finnas med bland de lag som i slutet slåss om de sista platserna. Men jag känner att vi har en stabilitet och trygghet i laget som gör att vi ska fixa en slutspelsplats!

Du sträckte låret i matchen mot Pixbo den 17:e november och har missat ett par matcher – hur nära är du att bli spelklar?

-Jag kör hård rehab träning nu så det känns nära. Jag ska träffa Egelstig (Marcus, lagets sjukgymnast) på torsdag och får förhoppningsvis få klartecken att spela mot Dalen den 27:e. Men samtidigt har jag inte tränat med laget på länge så det blir nog i sånt fall bara tal om något inhopp och absolut inte en hel match. Killarna har gjort det bra utan mig och jag känner ingen brådska att jag måste tillbaka så snart som möjligt utan jag är glad om jag bara kan finnas med på bänken och peppa och skänka lite glädje till resten av laget.

Du har nu stått på sidan de senaste omgångarna men trots det så har försvarsspelet varit oerhört stabilt – dina tankar runt det?

-Ja det är ett stort självförtroende just nu i laget och då går det mesta i spelet naturligt och nästan per automatik. Vi är ett lag där vi har riktiga spetsspelare i det offensiva spelet och därför har vi lagt väldigt mycket tid på att sätta defensiven vilket gett resultat så här långt. Tittar man på matchen mot Helsingborg senast så går två backar födda 00 och 01 (Samuelsson och Lögdberg) tillsammans in och stänger ned FCH totalt. Samtidigt så är Leo grym i målet. Det är hans första SSL säsong och inför säsongen var det ju inte ens tänkt att han skulle stå så mycket. Så det finns absolut fler spelare att luta sig mot än tidigare skulle jag säga, vi har i princip 15 spelare som kan avgöra matcher och det är riktigt bra.

Ja, Torell Hagström har varit grym i målet, hela backsidan har sett oerhört bra ut och framåt är det många som producerar poäng i en strid ström – Linköping känns väldigt komplett som lag och ni bör vara jobbiga att möta över hela planen – finns det något område där ni kan ta ytterligare kliv framöver som du ser det?

-Självklart finns det alltid saker att utveckla och vi kan inte stanna upp nu men just nu fungerar det mesta i vårt spel väldigt bra skulle jag säga. Det jag tänker på är att vi måste göra oss förberedda på att en dip kan komma och att vi då snabbt studsar tillbaka och gnuggar på för annars går det snabbt att tappa positioner i tabellen.

Nu väntar Dalen i mellandagarna (27/12) i en gratismatch – vad säger du om den matchen?

-Framförallt hoppas och tror jag på mycket folk på läktarna när våra sponsorer bjuder på entrén. Annars har jag lite dålig koll på Dalen faktiskt. Vi brukar ha problem med dem i Sporthallen och som alltid är de vassa i sitt omställningsspel med kvicka forwards samtidigt som de har en målvakt (Parsjö-Tegnér) som kan stänga ned en match när han är på topp. Men givetvis ser jag oss som vinnare!

Linköping vs Dalen den 27 december i Linköpings Sporthall kl 19:00 - FRI ENTRÈ