29 Mar 1 match

Linköping föll stort i serieavslutningen

14 mars 2020 17:11

Linköping kom aldrig upp i nivå i dagens match mot Kalmarsund. Slutresultatet blev 2-8 (0-2, 0-3, 2-3) och det betyder att Linköping slutar sjua i tabellen. Mer information om ett eventuellt slutspel kommer från svenska innebandyförbundet senare i kväll.

Den avslutande grundseriematchen mot Kalmarsund inför tomma läktare blev ingen höjdare med hemmaögon sett. Trots att Linköping hade chans på en fjärdeplats i tabellen vid vinst saknades helt vinstinstinkten och träningsmatchauran var tydlig. Kalmarsund satte två snabba mål innan ens två minuter spelats av matchen och gästerna gick ifrån till 0-5(!) efter två spelade perioder.

-Kalmarsund kör över oss fullständigt så vi kan nog förändra det mesta, sa Linköpingstränaren Johan Astbrant på frågan vad som gått fel i Eurosports TV sändning innan period tre.

Lite bättre fart på Linköping i tredje men underläget (0-6) var ju för stort för att det skulle bli någon som helst nerv i matchen. Martin Karlsson och Adam Zetterström reducerade visserligen men Kalmarsund fortsatte att spela ett fint omställningsspel och förlusten med 2-8 var inte mycket att snacka om.

-Klart att man inte är supernöjd och vi ledare får inte upp rätt energinivå i laget och får rannsaka oss själva, sa Astbrant direkt efter förlusten i TV sändningen.