Sent uppvaknande räckte inte mot Växjö

7 februari 2022 21:36

Linköping förlorade kvällens hemmamatch mot Växjö med 4-7 (0-2, 0-1, 4-4) där sista tio minuterna av matchen är något att ta med sig till hemmamatchen mot Sirius på onsdag.

Ska man se det positiva i kvällens match så vann Linköping de sista tio minuterna med 4-3. Men då Växjö i det läget var i en 4-0 ledning så förstår ni att detta bara hade en akademisk betydelse. Linköping gav målvakten David Henningsson (född 2003) chansen i målet i kväll och han gjorde många fina räddningar men tyvärr räckte det inte då Linköping var väldigt uddlösa de första två perioderna.

Segt i period 1 och 2

Växjö ledde med 2-0 efter första perioden och 3-0 efter 40 minuters spel. Och när Manuel Maurer gjorde 4-0 (schweizarens tredje mål i matchen) i början av tredje kändes det väldigt motigt.

Siffror snyggades till i tredje

Men Linköping skulle ändå bita ihop och spela för hedern och när Jesper Alm spräckte målnollan med tio minuter kvar så tändes ett litet hopp. Men Vipers svarade omgående vilket också gällde när William Almlöf satte 2-5 med knappt fyra minuter kvar. Ytterligare ett Almlöf mål samt ett av Marre Karlsson fram till 4-6 snyggade till siffrorna men gav ingen direkt nerv då endast 30 sekunder återstod av matchen och Växjö avrundade dessutom målskyttet med sitt 4-7 i slutsekunderna.

Poäng krävs mot Sirius på onsdag

För Linköping var det andra raka förlusten men som tur är så kommer det chans till revansch redan på onsdag i Sporthallen då Sirius kommer på besök. Tre poäng behövs då för att hålla jämna steg med de slutspelsjagande lagen runt Linköping.