Lördag
02 Okt 1 match
Söndag
10 Okt 1 match
Lördag
23 Okt 1 match
Söndag
31 Okt 1 match
Söndag
07 Nov 1 match
Lördag
13 Nov 1 match
Onsdag
17 Nov 1 match
Onsdag
24 Nov 1 match
Söndag
19 Dec 1 match
Måndag
27 Dec 1 match
Onsdag
29 Dec 1 match
Söndag
09 Jan 1 match
Onsdag
19 Jan 1 match
Söndag
23 Jan 1 match
Lördag
29 Jan 1 match
Tisdag
01 Feb 1 match
Onsdag
09 Feb 1 match
Lördag
12 Feb 1 match
Onsdag
16 Feb 1 match
Lördag
19 Feb 1 match
Söndag
27 Feb 1 match
Onsdag
02 Mar 1 match
Lördag
05 Mar 1 match
Lördag
12 Mar 1 match

Slutspelsdags - Inför kvartsfinal 1 borta

18 mars 2021 10:46

Äntligen slutspel! I kväll drar kvartsfinalspelet mellan Linköping och Kalmarsund i gång i KIFAB Arena. Linköping tog sig till slutspelet med ett nödrop och detta dessutom tack vare Kalmarsund. Men att gå in i slutspel som underdogs har Linköping fixat bra tidigare…


-Jag hoppas att vi har vår toppform framför oss och det kan gå väldigt snabbt att hitta ett vägvinnande spel, kommenterar Linköpingstränaren David Gillek formläget för sitt lag.

-Samtidigt tycker jag inte att poängen vi tagit på slutet riktigt speglar våra insatser. Mot Helsingborg senast är vi bättre i två perioder så jag vet att vi har spelet nu handlar det bara om att plocka fram det till i kväll, fortsätter Gillek.

Skillnaderna i hur lagen går in i slutspelet är stora. Linköping slet in i det sista med att få vara med om slutspelsfesten medan Kalmarsund varit slutspelsklara längre och kunnat ladda för kvartsfinalerna. Dessutom har Kalmarsund vunnit relativt klart när lagen mötts denna säsong.

-Kalmarsund är ett bra lag men vi har en hel del idéer om hur vi kan störa dem och är vi bara noggranna och hittar ett vägvinnande spel så är jag väldigt hoppfull, säger Gillek.

Läget i laget:

Oskar Seth är sjuk och saknas i kvällens match. Givetvis ett jätteavbräck för Linköping då Seth spelat i Linköpings vassa förstafemma. Men kvicke Felix Forslund kliver in där i stället och det är sällan coacherna kan mönstra samma spelare i match efter match under ett slutspel. Så för Linköpingstränaren David Gillek får pussla med formationerna från match 1 och hoppas hitta några ”slutspelsjokrar” på direkten.

Bortakollen Kalmarsund:

Kalmarsund inledde serien strålande och många trodde nog att laget skulle tappa farten under grundseriens gång men man visade motsatsen och gasade från start till mål och slutade tvåa i tabellen. Dock är laget fortfarande en ”rookie” i SSL sammanhang och en slutspelsmatch har Kalmarsund aldrig spelat. Så nu får vi se om laget även är byggt och rustat för ett tufft slutspel.

Tre snackisar:

Slutspelsrutin – Kalmarsund är favoriter men Linköping har spelat nio slutspel på tio år medan Kalmarsund spelar sin första slutspelsmatch någonsin i kväll. Kalmarsund har ju några spelare som spelat slutspel innan men för de flesta är det något nytt. Betyder det något?

Utvisningskampen – Linköpings Bischofberger slutade ”bara” tvåa i grundseriens utvisningsliga som Kalmarsunds Kevin Haglund sopade hem i överlägsen stil. Båda lirarna gillar att snacka på planen och har dessutom den gemensamma nämnaren att de sällan håller med domarna om att utvisningarna är rätt utdömda.

Borta blir som hemma – Normalt i ett slutspel är hemmaplan en jättefördel med publiktrycket. Så hur påverkas matchserien denna gång när man hör varenda spelarkommentar i TV-soffan i stället för publikjubel?

Kalmarsund vs Linköping kl 18:30 i KIFAB Arena och ni ser matchen på corren.se eller SportExpressenplay.se.