Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match
Lördag
15 Aug 1 match
Fredag
21 Aug 1 match
Söndag
23 Aug 1 match
Lördag
05 Sep 1 match
Lördag
12 Sep 1 match
Fredag
18 Sep 1 match
Lördag
03 Okt 1 match
Lördag
10 Okt 1 match
Lördag
24 Okt 1 match
Onsdag
28 Okt 1 match
Lördag
31 Okt 1 match
Söndag
08 Nov 1 match
Lördag
14 Nov 1 match
Onsdag
18 Nov 1 match
Söndag
22 Nov 1 match
Fredag
27 Nov 1 match
Söndag
13 Dec 1 match
Lördag
19 Dec 1 match
Söndag
27 Dec 1 match
Onsdag
06 Jan 1 match
Lördag
09 Jan 1 match
Lördag
16 Jan 1 match

Oskar Hovlund laddar om för dagens VM kval

30 januari 2020 08:25

Oskar Hovlund ska med start i dag vara med och säkra svenskt VM deltagande i december. Att någon av matcherna i danska Fredrikshamn mot Ukraina, Polen och Slovenien skall sluta med annat än jättesegrar för Sverige vore en sensation.


Oskar Hovlunds Linköping har gått som tåget nu på slutet i Superligan och Oskar själv har varit en starkt bidragande orsak med sitt storspel från backplatsen. Men nu blir det att ställa om hjärnan när han drar på sig den svenska landslagsdressen och skall möta några mindre framstående innebandynationer i danska Fredrikshamn för att nå VM i Helsingfors.

Nu är det dags att dra på sig landslagströjan igen då VM kval väntar – hur går tankarna inför det?

-Det är alltid lika roligt att få spela med landslaget så jag är riktigt laddad. Visst, det är absolut inte några toppnationer vi möter men det är en lång samling med landslagstruppen och träningarna blir extremt viktiga och nyttiga då vi nu går in i ett VM år och det inte kommer bli så himla många landslagsträffar innan VM.

Linköping har radat upp vinster på slutet – är det synd att det kom ett VM kval precis nu?

-Så är det väl lite. Vi är uppe i fyra raka vinster och nu kom det en veckas uppehåll det är ju inte optimalt för oss. Sen har jag ju alltid funderat på varför vi, Finland, Tjeckien och Schweiz ska behöva kvala in till VM men jag gissar att det handlar om att lyfta fram sporten i media.

Matcher i Danmark och mot mindre meriterat motstånd – finns det någon risk för underskattning och sämre tändning tror du?

-Nej det tror jag inte. Men normalt sett så ska vi ju vinna med minst 20 bollar mot dessa lag. Så är man i ledning med 10-0 efter en spelad period blir det ju självklart lite speciellt att ta sig an fortsättningen jämfört med vad man är van vid i Superligan.

Vad blir viktigt för dig och hela landslaget under veckan på Jylland?

-Som sagt träningarna och genomgångarna blir extra viktiga tror jag. VM är ju nästan ett år bort men jag tror inte det blir mer än tre-fyra träffar för landslaget innan dess så vi måste ta vara på all tid tillsammans. Vi kommer redan nu börja fokusera på VM och själva kvalmatcherna under veckan blir kanske inte det allra viktigaste om man ska vara ärlig.

VM i Finland väntar som sagt i slutet av året – hur mycket tänker du och planerar din säsong utifrån VM redan nu?

-Det vore ju fantastiskt att få spela ett VM och när det dessutom går i Finland inför fullsatta läktare. Så det vore ju mäktigt att få möta Finland i en VM final inför 14 000 hemmafans och få slå dem nu när de har två raka guld. Men just nu har jag allra mesta fokus på Linköping och se till att vi når ett slutspel vilket är den bästa uppladdningen inför ett VM i slutet av året.

Under VM-kvalet går du förmodligen förbi brorsan Martin i antalet spelade landskamper (Martin står på 8 A-kamper och Oskar har spelat 6 st. så här långt) – det måste väga tungt!

-Jo, det är självklart viktigt och att kunna säga att man spelat flest landskamper i familjen och något jag kan snacka med honom om när vi ses, ha ha.

Spelschema, VM-kval:

  • Torsdag 30/1 19.00, Ukraina-Sverige
  • Fredag 31/1 16.00, Polen-Sverige
  • Lördag 1/2 19.00, Sverige-Slovenien
  • Söndag 2/2, placeringsmatch

All info om kvalet (Youtube sändningar etc.) på: https://www.innebandy.se/inlaegg/lista/idag-borjar-vm-kvalet/

Lycka till i VM-kvalet Oskar och självklart hela Sveriges lag säger Linköping Innebandy!