Söndag
29 Jan 1 match
Lördag
11 Feb 1 match
Onsdag
15 Feb 1 match
Lördag
18 Feb 1 match
Söndag
26 Feb 1 match
Onsdag
01 Mar 1 match
Lördag
04 Mar 1 match
Lördag
11 Mar 1 match
Fredag
17 Mar 1 match
Söndag
19 Mar 1 match
Tisdag
21 Mar 1 match
Fredag
24 Mar 1 match
Söndag
26 Mar 1 match
Onsdag
29 Mar 1 match

Inför Djurgården borta i dag kl 16:00

27 februari 2022 09:45

Linköping har nu tre raka vinster och med fyra matcher kvar av grundserien känns en topplacering i tabellen klart inom räckhåll. Men då gäller det först och främst att besegra jumbon Djurgården i dagens bortamatch i klassiska Eriksdalshallen, vilket blir nog så tufft.


-För mig är det ingen skillnad då det är tre lika viktiga poäng det handlar om mot Djurgården. Det är ett lurigt lag och tar vi inte jobbet till 100% så kommer vi få en jobbig match, kommenterar Linköpingstränaren David Gillek faktumet att Linköping nu möter i princip avsågade jumbon DIF.

Linköping har steppat upp rejält de senaste omgångarna och vinsterna har lyft laget hela vägen upp till en fjärdeplats i den fortsatt jämna tabellen (även om den blivit aningen mer utdragen). Men förutom att Linköping varit bättre på bortaplan än hemma i Sporthallen denna säsong så är känslan att man presterat bättre mot lagen högst upp i tabellen än de längst ned (förluster mot Sirius och Hagunda bl.a.). Så uppkavlade ärmar och fullt fokus är det som gäller i mötet med DIF idag för att inte åka på något poängtapp.

Läget i laget:

Samma lag ställer upp idag som de tre senaste vinstmatcherna. Dock finns nu den schweiziske landslagsbacken Nicola Bischofberger med på bänken men är inte helt spelklar än. Jonathan Hallin samt långtidsskadade Andreas Blom och Ludwig Bäckman Forkner saknas fortsatt.

Motståndarkollen DIF:

Teoretiskt finns fortsatt chansen att hänga kvar i SSL för Djurgården men då krävs att jumbon vinner samtliga fyra återstående matcher under full tid samt att Hagunda som just nu ligger precis ovan nedflyttningsstrecket kammar noll. Så oddsen är sannerligen inte med DIF då man så här långt under säsongen endast vunnit en (!) enda match under full tid (mot Sirius). Rutinerade Kareliusson och Schantz är poängbäst hos Stockholmarna men ska DIF i framtiden etablera sig i SSL krävs att ynglingar som t.ex. Huddingeprodukterna Alexander Dahlberg och Theodor Svensson (född 04:a) blir kvar i DIF och inte flyttar ut på landsbyggden.

Hot topics:

-Palmén!!!Simon Palmén kan vara relativt osynlig under vissa perioder av matcherna men alltid när det behövs steppar han upp och levererar poäng. 50 poäng på 22 matcher och bäst av alla i assistligan är inget annat än fantastiskt. Nu jagar han också två f.d. Libk spelare: Max Wahlgren (FCH) och Felix Lanver (Pixbo) i poängtoppen.

-Tjeckerna!!!Matej Jendrisak har visat när det som bäst behövdes varför han bär kaptensbindeln runt armen och Matej har tagit sitt lag från förluster till tre raka vinster. Vår andre tjeck Josef Rypar levererar också och avgjorde senast i förlängningen mot Thorengruppen.

-Stockholmsinnebandyn??? – Avsaknad av hallar, tusenbrödrasyndrom eller vad det nu är? Men ett stockholmslag i SSL behövs och välkomnas av de flesta och med tanke på alla talanger, mängden lag i allsvenskan och de 08-spelare som är utportionerade i andra SSL-lag så borde det vara lätt fixat. Men just nu känns Nykvarn (Stockholmsförort om man är väldigt generös med geografin) närmast SSL säsongen 22/23.

Djurgården vs Linköping i dag kl 16:00 i Eriksdalshallen

Ni ser matchen på Corren.se eller SportExpressen live