Lördag
02 Dec 1 match
Onsdag
06 Dec 1 match
Söndag
10 Dec 1 match
Onsdag
13 Dec 1 match
Söndag
17 Dec 1 match
Fredag
29 Dec 1 match
Onsdag
03 Jan 1 match
Lördag
06 Jan 1 match
Lördag
13 Jan 1 match
Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Idag 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match

Linköping vände och vann mot Helsingborg borta

29 januari 2023 20:32

Via tre backmål i tredje perioden samt en storspelande Gustav Jansson i målet vann i dag Linköping borta mot FC Helsingborg. Slutresultatet blev 3-5 (1-1, 1-0, 1-4) och segern tog Linköping upp på än säkrare slutspelsmark.


Linköping hade länge tufft att överlista Edling i hemmamålet i dagens match men när backarna Josef Rypar, Emil Lögdberg och Oskar Hovlund i tur och ordning avlossade sina skott kunde inte FCH keepern stå emot och dessa tre mål blev matchavgörande.

Jämn första period

Första perioden var länge mållös och där få klara målchanser skapades däremot många halvchanser åt båda håll. Men det var till slut Simon Palmén som bröt måltorkan i slutet av perioden då han efter en omställning och väggspel med Oskar Seth gjorde 1-0. Dock svarade FCH direkt till 1-1 och en jämn period slutade oavgjort.

Svaga PP gjorde att FCH ledde efter två perioder

Andra perioden inleddes med ett mållöst powerplayspel för Linköping som direkt följdes av en straff för hemmalaget som Gustav Jansson snyggt räddade. Men FCH lyckades ändå ta ledningen med 2-1 strax efter straffen. När sedan Linköping fick dubbla chanser med en man mer på plan fanns chansen att kvittera och ta ledningen men tyvärr var det för uddlösa powerplay även denna gång. Det fanns definitivt fortsatt många bra målchanser men två storspelande målvakter stängde målen och 2-1 stod sig perioden ut.

Backarna visade vägen i tredje

I tredje perioden var det som sagt tre backmål som blev avgörande. Rypar kvitterade till 2-2 och minuten efter gjorde Lögdberg 2-3. FCH kvitterade men Linköpingsbackarna var heta och Oskar Hovlund satte 4-3 mitt i tredje perioden. Hemmalaget försökte komma tillbaka men Linköping och Gustav Jansson stod för en mycket stabil match och istället var det viktige Simon Palmén som stängde matchen med sitt 5-3 med minuten kvar.

Kort uppehåll innan möte med Dalen hemma

Vinsten gör att Linköping på nytt kliver förbi Mullsjö i tabellen upp på en sjundeplats med hela elva poäng ned till JIK utanför slutspel. Nu väntar ett litet matchuppehåll och nästa match är hemma mot Dalen lördagen den 11 februari.