Söndag
21 Jan 1 match
Lördag
27 Jan 1 match
Fredag
09 Feb 1 match
Måndag
19 Feb 1 match
Lördag
24 Feb 1 match
Söndag
03 Mar 1 match
Onsdag
06 Mar 1 match
Lördag
09 Mar 1 match
Lördag
16 Mar 1 match
Fredag
22 Mar 1 match
Söndag
24 Mar 1 match
Tisdag
26 Mar 1 match
Fredag
29 Mar 1 match
Söndag
31 Mar 1 match

Lukas Eldholm skriver nytt kontrakt med Linköping

7 april 2023 11:10

Lukas Eldholm var en av de spelare i Linköping som utmärkte sig mest under de nyss avslutade kvartsfinalspelet mot Storvreta. Och nu är det klart att ”Danske” Eldholm blir kvar i klubben då han precis skrivit på ett nytt kontrakt med Linköping!


-Jag tycker det Eldholm visade upp under slutspelet är det bästa vi sett från honom i Linköpingströjan där han bidrog både defensivt och offensivt och med tanke på det känns det bra och tryggt att han nu väljer att fortsätta hos oss. Vi hoppas han kommer bygga vidare på det och vara en viktig pjäs framåt, säger Linköpingstränaren David Gillek om Eldholm.

Nu står det klart att du blir Linköping trogen – hur har du resonerat när du skrivit nytt kontrakt och vad har du för målsättning för egen del samt för laget de kommande säsongerna?

-Min utgångspunkt har hela tiden att förlänga mitt kontrakt med Linköping så när de nu vill ha mig kvar så var det inget att tveka på. Jag trivs jättebra i klubben med laget och vi trivs också bra i Linköping som stad. Sedan tycker jag att vi i kvartsfinalspelet visade att vi har någonting spännande på gång i Linköping. Mitt mål är att vinna SM-guldet och jag tycker vi nu har en bra mix av äldre erfarna spelare, några i mellanåldern runt 25-30 år samt ett gäng unga hungriga spelare vilket gör att vi ska kunna ta nästa steg kommande säsong.

Om vi tittar på den nyss avslutade säsongen som helhet – vad säger du om den för lagets och din del!

-Hela laget växlar upp efter VM-uppehållet på ett sätt som ju gör att vi ändå fixar slutspelsplatsen utan problem till slut. Men den dippen vi hade med sju raka förluster i serien kostar på. Den svackan gör ju att vi senare inte kunde slåss om topp-4 platserna vilket hade varit fördelaktigt med tanke på hemmaplansfördel och kanske ett annat motstånd i kvartsfinalen.

Och om vi fokuserar enbart på kvartsfinalserien mot Storvreta – vad säger du om den och vad ser du som högprioriterat om ni skall lyckas ta er förbi kvartsfinalspelet kommande säsong(er)?

-Det svider rejält denna säsong att vi åker ut mot Storvreta. Förra säsongens uttåg kändes lite lättare att acceptera men i år känner jag inte alls att de är ett bättre lag än oss utan att det mer handlar om att de har marginalerna på sin sida i några avgörande lägen. Vad det gäller kommande säsonger så handlar det om att få till en mer jämn grundserie och att få till ännu mer fokus på att gå långt i slutspelet redan i tänket tidigt på säsongen. Sedan blir det allra viktigaste att vi måste upp en nivå när slutspelet väl kommer och bli ännu bättre när matcherna står och väger och skall avgöras.

Du var en av de Linköpingsspelare som tog absolut störst kliv uppåt när grundserie byttes mot slutspel – håller du med och vad tror du det berodde på?

-Jag känner att jag träffade rätt i slutspelet och det är den känslan och spelet man vill ha under hela säsongen. Det är lite olika saker som gjorde att slutspelet gick bra för min del. Dels gillar jag när tempot höjs och spelet blir mer fysiskt och det gjorde att inte bara jag utan att hela vår formation höjde sig och vi fick bra stäm under slutspelet. Jag spelade också mer och fick ett större förtroende av ledarstaben vilket jag tycker att jag förvaltade, så det är en mix av flera delar skulle jag säga.

Du har nu spelat fyra säsonger i SSL (två med Linköping och två med Höllviken) efter åren i allsvenskan med Lillån i uppväxtstaden Örebro – hur ser du på din utvecklingskurva under åren i högstaligan och vilka delar i ditt spel vill du vässa ytterligare framöver?

-Det jag tänker på är att få till en mer offensiv spets i mitt spel, bli målfarligare och öka på poängskörden, vilket jag tycker är på gång. Men jag känner inte någon press på det sättet och man behöver inte vara 18 år och bäst i världen utan jag kämpar på och försöker hela tiden utvecklas.

Mestadels center eller forward men du fick även känna på backspel denna säsong i Linköping – vad föredrar du för position och hur tänker du generellt runt att spela på olika positioner.

-Utgångspunkten är ändå forward eller center men vill coachen ha mig på en backplats för att han tror på mig där och det hjälper laget till vinst så gör jag jobbet där. Men det är som forward jag fått det att lossna mest nu på slutet när jag kan komma djupt ner mot motståndarnas kasse och sätta tryck.

Du har redan spelat hela fyra VM-turneringar för Danmark – vad betyder landslaget för dig och hur ser innebandyframtiden egentligen ut för ditt Danmark? Tar ni kliv och närmar er toppen i världen?

-Landslaget betyder massor för mig och många runt mig är nog rätt ovetandes om mina danska rötter då jag ju växt upp i Sverige och pratar så bra svenska. Jag har spenderat mycket tid under uppväxten i Danmark, jag har enbart danskt medborgarskap (mamma är danska) och jag betecknar mig som heldansk och inte svensk. Därför är jag extra stolt när jag får dra på mig den rödvita tröjan det är en stor ära. Tyvärr har vi i Danmark tappat lite de senaste åren men jag ser framtida potential då fler unga danska spelare bosätter sig i Sverige för att spela innebandy. Därför hoppas jag att vi kan etablera oss runt femte, sjätteplats i världen och snart även kunna slåss om en semifinalplats på VM. Det är målet.

Dansk, Svensk, Närking, Skåning eller Östgöte du har ju lite olika länder och landskap att välja på – så vad känner du dig mest och minst som skulle du säga!

-Dansk från Närke får det bli. Jag är jättemycket dansk vilket inte alltid har varit så smidigt när jag var yngre då jag och morsan alltid hejat på Danmark i fotboll, handboll eller vilken sport som helst medan farsan suttit i andra änden av soffan och hejat på Sverige. Sambon och jag kan även på sikt tänka oss att flytta till Köpenhamn men först vill jag vinna ett SM-guld med Linköping!

Lukas Eldholm

  • Nationalitet: Dansk!!!
  • Född: 1997 (25 år)
  • Position: Center eller Forward
  • Meriter: Fyra SSL säsonger (två med Linköping och två för Höllviken) och 55 producerade poäng
  • Landslag: Fyra VM turneringar för Danmark. 48 A-kamper och 68 poäng.