Lördag
21 Dec 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Fredag
10 Jan 1 match
Onsdag
15 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

Simon Palmén om VM uttagningen

13 november 2018 10:46

Simon Palmén fick i går det glada beskedet att han finns med i VM-truppen som ska försöka ta tillbaka guldet i Prag om några veckor. Simon som är en av fyra VM-debutanter i truppen skall nu avsluta SSL spelet med Linköping (två matcher återstår) innan landslagets VM uppladdningen på Fuerteventura väntar.


Grattis till VM – känner du just nu mest glädje eller lättnad?

-Glädje! Det är en sak att bli uttagen till landslaget men att få spela ett VM är så mycket större. Så jag känner mig oerhört glad nu när jag fått beskedet.

Har du känt av mer press än vanligt att prestera under upptakten av serien med tanke på VM-uttagningen? Förbundskapten Mikael Hill har ju suttit på läktaren några av era matcher bland annat.

-Det är klart att jag har känt press när jag dessutom vetat om att jag befunnit mig lite på gränsen att komma med i truppen. Men nu vet jag att jag lyckades spela bra trots pressen vilket jag är nöjd med.

Tror du klubbytet till Linköping inför denna säsong hjälpte dig att nå VM-målet?

-Kanske inte för att säkra just den slutliga VM-platsen. Men för att komma med i de första uttagningarna till landslaget och därmed i VM diskussionen, där hjälpte det definitivt att jag bytte till ett topplag som Linköping. Att jag nu fått VM-platsen är ju en kombination av flera faktorer där en stor del är vad jag visat upp på landslagssamlingarna.

Truppen andas rutin – känns det som ni har ett lag för VM-guld?

-Det är klart att vi har väldigt goda chanser att ta guld! Angående rutin kontra debutanter så är denna upplaga av VM truppen ungefär som tidigare upplagor. Det har funnits ungefär fyra debutanter till VM varje gång så det är så även tidigare förbundskaptener tänkt.

Ni inleder mot Finland – tror du att det är just de regerande mästarna Finland som även denna gång blir den allvarligaste utmanaren?

-Jag ser det som att vi har tre rejäla utmanare. Självklart är Finland ett stort hot om guldet. Men även Schweiz och Tjeckien är luriga. Schweiz har ju gått riktigt bra senaste året och vunnit både mot oss och Finland och kan mycket väl slå till igen. Tjeckien spelar på hemmaplan med allt publikstöd i ryggen och då kan allt hända.

Hur ser uppladdningen ut innan avresan till Tjeckien?

-Vi möter Örebro borta på söndag med Linköping i sista SSL-matchen innan VM, sedan blir det att åka direkt till Arlanda för en veckas läger med landslaget på Fuerteventura. Hemma från lägret väntar tre dagar i Sverige innan vi åker till Tjeckien och Prag. Så det blir en intensiv och rolig period fram till VM drar i gång!

Stort grattis till VM platsen och lycka till!

Fakta Simon Palmén:

 • Ålder 25 (född 1993)
 • A-landskamper 13 st. och 13 poäng (4 +9)
 • Moderklubb: Lillån IBK
 • Tidigare SSL klubbar: Warberg, Falun och Örebro
 • SSL stats: 181 matcher och 248 poäng
 • Matcher i Linköping: 11 st. och 19 poäng (varav 14 assist)

Spelschema VM Sverige:

 • Finland-Sverige, 1 dec kl 15.00 (O2 Arena)
 • Sverige-Norge, 3 dec kl 19.30 (O2 Arena)
 • Sverige-Danmark, 4 dec kl 17.15 (Arena Sparta Bodvinny)
 • Kvartsfinal, 7 dec kl 15.10 (O2 Arena)
 • Semifinal, 8 dec kl 16.00/19.00 (O2 Arena)
 • Ev bronsmatch, 9 dec kl 13.00 (O2 Arena)
 • Ev final, 9 dec kl 16.00 (O2 Arena)