Lördag
21 Dec 1 match
Måndag
06 Jan 1 match
Fredag
10 Jan 1 match
Onsdag
15 Jan 1 match
Lördag
18 Jan 1 match
Söndag
26 Jan 1 match
Lördag
08 Feb 1 match
Onsdag
12 Feb 1 match
Söndag
16 Feb 1 match
Söndag
23 Feb 1 match
Söndag
01 Mar 1 match
Onsdag
04 Mar 1 match
Söndag
08 Mar 1 match
Lördag
14 Mar 1 match

Marre varvar upp för Höllviken och en rafflande säsongsavslutning

5 februari 2019 08:52

Landslagshelgen bara flög förbi och redan i morgon onsdag är det dags för SSL-match igen då Höllviken kommer till Sporthallen. Vi tog ett snack med Martin ”Marre” Karlsson om bland annat ”Team Willhelmsson”, snowracing, vilka spelare som överraskat i SSL och vilka lag som missar slutspelet.


Hur är läget efter en spelledig helg?

-Det är bara bra och det blev en del snowraceråkande med barnen i helgen vilket var kul!

Ni fick fart de två senaste matcherna (JIK och Mullsjö) och känslan är ju fin där ni parkerar på en tredjeplats – vad var framgångsfaktorn på slutet?

-Alla slet lite hårdare i de sista matcherna även om vi fortsatt var lite ineffektiva. Mot JIK tycker jag vi hade bra koll på dem trots att det länge var jämnt. Borta mot Mullsjö var det ett bra försvarsspel som grundlade segern. Så visst kan vi ta med oss delar från dessa båda matcher inför Höllviken i morgon.

Din egen säsong – så här långt. 20 poäng på 22 matcher

-Det började bra men sedan hade jag en svacka, men så tycker jag det börjat lossna lite efter jul igen. Vi har bytt runt rätt mycket i formationerna och känslan är att det är många i laget som haft en säsong som varit lite upp och ner. Så nu gäller det att vi alla hittar formen samtidigt inför avslutningen på säsongen.

Och nu är det ju den mest intressanta delen kvar

-Ja, jag har ju spelat en hel del grundseriematcher genom åren och jag ska absolut inte sticka under stolen med att jag brinner mest för slutspelet. Så jag hoppas verkligen att jag kan varva upp nu inför de sista matcherna i serien och vara som allra hetast i ett eventuellt slutspel.

Tio omgångar kvar – där sex av dessa är hemmamatcher. Vad tror du är en rimlig slutplacering för er?

-En tredjeplats känns fullt realistisk om vi får ihop spelet nu på slutet. Minst en fjärdeplats ska vi fixa så vi får en extra hemmamatch, vilket kan vara helt avgörande.

Storvreta ser just nu ut att vara ohotade i toppen, men Falun ser inte omöjliga ut – eller vad är din analys av de båda topplagen?

-Jo Storvreta har ju glidit i väg en bra bit men Falun är ju inom räckhåll poängmässigt. Samtidigt är det ju så att Falun måste tappa i en del matcher där de normalt skall vinna. Så jag ser det väl inte som jätterealistiskt att vi når andraplatsen även om det hade varit både roligt och bra. En andraplats med valet till kvartsfinalerna är en stor fördel men vi skall nog i första hand sikta in oss på att komma topp-4.

Det lär bli en tuff kamp om slutspelsplatserna – vilka lag tror du får avsluta säsongen tidigt av de slutspelsaktuella lagen?

-Dalen har inte alls gått bra på slutet med många förluster och om jag ska tippa lite utanför boxen så tror jag de missar topp-8. Däremot tror jag Pixbo tar sig uppåt i tabellen och får med sig Sirius och Kalmarsund till slutspelet.

I botten känns Lindås avhängda – vilket lag tror du får följa med ned till allsvenskan?

-Lindås trodde jag nog skulle plocka lite fler poäng än vad de gjort. Örebro tippade jag i botten inför säsongen och jag tror fortfarande att de får lämna. Höllviken lär plocka en del poäng hemma och då klara nytt kontrakt.

Vill du lyfta några utropstecken vad det gäller spelare i Linköping och SSL generellt så här långt?

-Tittar man i SSL så är det definitivt Jakob Drews i Sirius som bara öst in mål. Den såg jag inte komma. Tittar man på mitt eget lag så är det kanske inga jätteöverraskningar. Men jag tycker en spelare som Adam Zetterström tagit stora kliv. Från att vara en spelare som haft en plats i en tredje eller fjärdefemman så är han nu med i någon av de två första formationerna och spelar dessutom en del i powerplay. Så ”Zäta” sticker ut så här långt tycker jag.

Höllviken som väntar på onsdag är ett lag ni vunnit över i båda matcherna så här långt – fixar ni en tredje seger tror du?

-Du menar Team Willhelmsson, he he. Skämtåsido men faktum är att om man lyckas stänga ned Wilhelmsson så brukar man vinna matcherna. Mycket handlar om att vi skall ha tålamod och äga mycket boll så deras offensiva spetsspelare inte får ha så mycket boll som de önskar. Och ska vi prata om att vara ett lag som slutar minst topp-4 i tabellen så måste vi slå ett lag som Höllviken på hemmaplan alla dagar i veckan.

Linköping-Höllviken Ons 6/2 kl 19:00 Linköpings Sporthall